Koken Met Culinaire Arganolie

Lekkere, Sappige en Malse Thanksgiving Kalkoen

Lekkere, Sappige en Malse Thanksgiving Kalkoen

Het gevogelte is de ster van elk Thanksgiving diner. Uiteraard wil je jouw kalkoen sappig en mals serveren. Voor sommige mensen kan het bereiden van een kalkoen voor Thanksgiving een nachtmerrie zijn. Natuurlijk lijkt het een hoop werk, maar als je eenmaal een geweldig recept te pakken hebt, zul je al snel ontdekken dat het opdienen van een malse en smakelijke Thanksgiving kalkoen een eitje is. Het goede nieuws is dat we hier een geweldig Thanksgiving kalkoen recept hebben!

Thanksgiving kalkoen recept

Laten we beginnen met de lijst met ingrediënten die je nodig zult hebben om je kalkoen te bereiden. De ingrediënten zijn heel gemakkelijk te vinden en het zal je geen moeite kosten om ze te kopen.

Ingrediënten

 • Kalkoen – Koop een hele kalkoen van zo’n 7 kilo. Vraag om een kalkoen zonder nek en ingewanden.
 • Gedroogde peterselie – Je hebt slechts 2 eetlepels nodig.
 • Gedroogde rozemarijn – Ook hiervan heb je ongeveer 2 eetlepels nodig. Zorg ervoor dat je de gemalen soort koopt.
 • Gedroogde salie – 2 eetlepels is voldoende.
 • Tijmblaadjes – 2 eetlepels gedroogde tijm is genoeg.
 • Citroenpeper – Slechts één eetlepel citroenpeper is alles wat je nodig hebt.
 • Zout – Een eetlepel is genoeg.
 • Selderij – 2 stengels is al genoeg. Hak ze in stukjes.
 • Sinaasappel – 1 sinaasappel is genoeg. Snij het in partjes.
 • Ui – 1 ui is genoeg. Snij deze ook fijn.
 • Wortel – Je hebt maar 1 middelgrote wortel nodig. Snij deze ook fijn.
 • Kippenbouillon – Pak 1 blik van ca. 400 gram.
 • Champagne – Je zult 1 fles nodig hebben (750 milliliter).

Bereidingswijze

 1. Start met het voorverwarmen van je oven op 350 graden Fahrenheit of 175 graden Celsius. Bedek de braadslee met aluminiumfolie. Zorg ervoor dat de folie lang genoeg is om het gevogelte mee te bedekken.
 2. Pak een kleine kom en start met het mengen van de kruiden, citroenpeper en het zout. Meng het goed om een ​​goede mix te krijgen. Wrijf het mengsel in de holte van de kalkoen en vul deze daarna met de selderij, sinaasappel, wortel en ui. Als je wilt kun je de opening van de kalkoen vastbinden, leg deze daarna op de braadslee. Giet de kippenbouillon en de champagne over het gevogelte. Zorg ervoor dat je een deel van de champagne in de holte van de kalkoen giet. Bedek het gevogelte daarna met de folie. Zorg ervoor dat je bij het bedekken van de kalkoen de folie niet in contact laat komen met de poten of de borst.
 3. Nu is het tijd om te bakken. Bak het gevogelte ongeveer 3 uur of totdat het vlees op het bot niet meer roze en het vleessap helder is. Verwijder de folie van de kalkoen en bak deze dan een half uur tot een uur totdat het vel bruin wordt. Om er zeker van te zijn dat het gevogelte goed is gebakken, steek je een vleesthermometer in het dikste gedeelte van de dij, dicht bij het ​​bot. De thermometer zou 180 graden Fahrenheit of 82 graden Celsius moeten aangeven.
 4. Haal de kalkoen uit de oven en wikkel het in een dubbele laag aluminiumfolie. Laat het zo 15 minuten rusten voordat je gaat aansnijden.

Organiseer een leuk Thanksgiving diner! Deel dit kalkoen recept en misschien help je deze Thanksgiving hierdoor iemand uit de brand!