Koken Met Culinaire Arganolie

Eet Je Op Weg naar een Jongere Jij, Leer Hier Hoe!

Eet Je Op Weg naar een Jongere Jij, Leer Hier Hoe!
Arganolie kan de rimpelvorming verminderen.

Dat je ouder wordt op je levenspad is normaal. Maar je wil er ook weer niet te snel oud uitzien. En dat is waarom schoonheidsproducten die beloven dat ze je jong houden in de winkel zo populair zijn. Vrouwen roepen om dergelijke producten, en leveranciers geven kapitalen aan aan onderzoek uit. Alles om toch maar vooral niet te snel oud te worden.

Maar drankjes en lotions alleen kunnen te snel oud worden niet tegengaan.

Anti-oxidanten vs. Vrije radicalen

Vrije radicalen

versnellen het proces van ouder worden. Vrije radicalen zijn bijproducten van de processen in het lichaam. Te veel vrije radicalen kunnen een kettingreactie op gang brengen die veel schade aan het lichaam kan aanrichten. Zoveel schade dat als vrije radicalen op de celmembranen gaan inwerken, deze cellen dan slecht werken of soms gewoon afsterven.

Anti-oxidanten

gaan deze schadelijke vrije radicalen tegen. Anti-oxidanten verstoren hun domino effect voordat ze grote schade kunnen aanrichten. Je lichaam kan echter de meeste anti-oxidanten die het nodig heeft niet zelf aanmaken. Deze moeten dus uit je voeding komen.

De belangrijkste anti-oxidanten zijn vitamine E en C, en ook beta-caroteen. Als je serieus de veroudering van je huid aan wil pakken, moet je dagelijks iets eten dat rijk is aan deze voedingsstoffen. Lees verder om te weten welke etenswaren rijk zijn aan anti-oxidanten en hoe deze het verouderingsproces kunnen vertragen.

6 etenswaren die je jonger maken

  1. Kurkuma is een helder geel kruid dat groeit in de tropische gebieden in Azië. Het is een anti-oxidant die de vrije radicalen bestrijdt die huidirritaties en lijntjes en rimpeltjes op je gezicht kunnen veroorzaken. Niemand wil er ouder uitzien dan hij of zij is. Strooi wat kurkuma over je saus en voeg deze toe aan je maaltijden.
  2. Iemand voor zalm? Zalm is een rijke bron van het essentiële vetzuur omega-3. Zalm staat erom bekend dat het het immuunsysteem van het lichaam verbetert. Men denkt dat het vanwege zijn hoge concentratie omega-3 ook huidkanker tegengaat. Omega-3 vetzuren behoren tot de goede vetten die een barrière vormen tegen vrije radicalen.
  3. Laat paprika je helpen jonger te worden. Groene, rode en gele paprika’s zijn rijk aan vitamine C, een bekende anti-oxidant die de vrije radicalen in je lichaam bestrijdt. Vitamine C verbetert ook het immuunsysteem zodat infecties zoals hoest en verkoudheid beter voorkomen worden. Het helpt ook je tanden gezond te houden.
  4. Fruitsoorten zoals bessen, druiven, kiwi en sinaasappels zijn rijk aan anti-oxidanten die de vrije radicalen in het lichaam absorberen.
  5. Eet zoveel noten als je wilt, bijvoorbeeld pecannoten, walnoten of paranoten. Deze noten bevatten lekker veel anti-oxidanten die kunnen helpen bij de vernieuwing van de cellen. Neem een handvol noten voor de lekkere trek of doe ze door je salade.
  6. Arganolie, een natuurlijke olie geperst uit de noten van de Marokkaanse Arganboom, zit vol met Carotenoïden, Polyphenolen, Ferulinezuur, Squaleen en vitamine E. Dit zijn allemaal sterke anti-oxidanten. Mix Arganolie met citroensap om een heerlijke sladressing te maken. Sprenkel de olie over pasta en gegrilde maaltijden of over in de pan gebakken zeebaars. Dit geeft een heerlijke maaltijd waarvan het water je uit de mond loopt.

Krijg een gladdere, gezondere en jongere huid door de juiste ingrediënten aan je dagelijkse maaltijden toe te voegen.