Koken Met Culinaire Arganolie

Ken Uw Voeding: Het Beste En Slechtste Voor De Huid

Het Beste En Slechtste Voor De Huid
Zalm is rijk aan omega 3 vetzuren.

Zonder voedsel kunnen we niet overleven. Ieder mens en ieder levend wezen heeft voedingsstoffen nodig om te groeien. Helaas is niet alles wat je kunt eten ook goed voor je. Erger nog, veel voedsel is gewoon uitgesproken slecht. Als je uiterlijk en gezondheid belangrijk vindt en dus meer wilt weten over voeding, lees dan verder, dan kun je hier nog het een en ander over opsteken.

Voedsel voor de huid

Wacht niet tot het te laat is. Goed eten is belangrijk als je een gave huid wil hebben! Net zo goed als goed eten belangrijk is voor een goed figuur, is het ook belangrijk voor een mooie huid. Hier volgen een paar feiten over het eten waar je zo van houdt. Wat is goed voor jou en voor je huid, en wat juist niet?

Voedsel dat goed is voor je huid

  • Yoghurt – een van de beste zuivelproducten die de mens ooit bedacht heeft. Yoghurt bevat vitamine A dat de huid gaaf en levendig houdt. Bovendien doet vitamine A ook wonderen voor het immuunsysteem.
  • Zalm – vis is van nature al gezond. Zalm is echter een vissoort die je huid beter helpt dan andere vissoorten. Zalm is namelijk rijk aan omega 3 vetzuren die de celmembranen gezond houden. En niet alleen dat. Omega 3 vetzuren houden ook de huidcellen gezond zodat deze hun werk goed kunnen doen.
  • Amandelen – rijk aan enkelvoudig onverzadigde vetzuren die het cholesterolgehalte van het lichaam laag houden. Amandelen zijn ook rijk aan vitamine E dat goed is voor de huid doordat het de celmembranen heel houdt.
  • Bosbessen – fruit is so-wie-so al goed voor de huid, maar bosbessen geven nog iets extra’s. Bosbessen bevatten namelijk meer anti-oxidanten dan andere bessen of ander fruit. En deze anti-oxidanten houden de huidcellen gezond waardoor de huid er jonger uitziet.
  • Spinazie – de beroemde Pop-Eye had het bij het rechte eind door veel spinazie te eten. Behalve anti-oxidanten is spinazie ook rijk aan beta-caroteen, luteïne, kalium, vezels en foliumzuur, allemaal stoffen die beschadigde huidcellen kunnen repareren.
  • Arganolie – Arganolie is een 100% natuurlijke olie die al het goede spul bevat wat je huid nodig heeft. Het bevat enorm veel essentiële vetzuren, anti-oxidanten en vitamine E, dat de huid jong en vrij van rimpels houdt. Arganolie staat ook wel bekend als “vloeibaar goud”. Het houdt de huid niet alleen jong, maar ook gezond en levendig.

Heel erg slecht voor je huid

  • Snoep – snoep is niet alleen slecht voor je tanden maar ook voor je huid. De grote hoeveelheid suiker in snoep veroorzaakt een doffe huid en rimpels. Dat komt doordat de suiker het elastine en collageen beschadigt, twee belangrijke componenten die je huid jong en sterk houden.
  • Zout – verhoogt de bloeddruk en is ook een veroorzaker van acne.
  • Hoog-glycemische voeding – net zoals zout veroorzaakt ook voeding zoals witbrood, pasta en koek acne.

Het helpt bij de verzorging van je huid als je weet welke voeding goed en slecht voor je huid is. Alleen maar de duurste middeltjes voor je huid kopen is niet genoeg. Als je dieet niet de goede stoffen en juist wel de slechte stoffen bevat, ga je dat in je huid terugzien.