Koken Met Culinaire Arganolie

Slechte Eetgewoonten Die Je Af Zou Moeten Leren

Slechte Eetgewoonten Die Je Af Zou Moeten Leren
Drink water i.p.v. softdrinks of vruchtensap.

Frisdrank, chips, snoep – het wordt niet voor niets “junk”voer genoemd. Het is al erg genoeg als je aan junkvoer verslaafd bent, maar als je ook nog eens andere slechte eetgewoontes hebt kan dat je leven en je gezondheid enorm veel kwaad doen. Welke slechte eetgewoontes moet je nou afleren? En hoe doe je dat? Hier volgen enkele van de meest voorkomende slechte eetgewoontes en manieren om ze af te leren.

De gewoonte om te veel te eten.

Te veel eten is een slechte gewoonte. Veel voedsel eten dat weinig vezels maar veel suiker of zout bevat bijvoorbeeld is slecht voor je. Een van de hoofdoorzaken van overgewicht is het eten van te veel voorbewerkt voedsel.

Proberen af te vallen door niet te eten.

Het ontbijt overslaan en je lichaam 12 uur of langer zonder voedsel laten zitten, leidt op ’n gegeven moment tot overeten. Voor en na dat overeten komt dan weer het uithongeren. Honger jezelf niet uit. Eet regelmatig kleine maaltijden in plaats van een paar grote. Als je dat doet beschikt je lichaam overdag altijd over voldoende suiker, en heeft tijd om op de juiste manier voedsel te verteren.

Niet letten op wat je binnenkrijgt.

Vooral mensen die vaak uit eten letten niet altijd op hoeveel calorieën ze binnenkrijgen. Te veel calorieën worden in het lichaam opgeslagen als vet; let daar dus beter op. Eet thuis gekookte maaltijden als het kan en maak zelf je eten klaar. Op die manier ben je je beter bewust van hoe gezond je maaltijden eigenlijk zijn. En je hebt ook controle over hoeveel vet en zout je maaltijden bevat. En het allerbelangrijkste, je kunt allerlei goede ingrediënten toevoegen die vitamines en mineralen bevatten. Arganolie bijvoorbeeld geeft niet alleen een geweldige smaak aan je gerecht, maar is ook een goede bron van vitamine E, oleïnezuur, essentiële vetzuren en antioxidanten.

Niet genoeg water drinken.

Het kan niet vaak genoeg gezegd worden hoe belangrijk water voor het lichaam is. Een mens zou eigenlijk elke dag minstens 8 glazen water moeten drinken. Maar doordat fabrikanten van voedsel en drank steeds populairder worden, kiezen mensen steeds vaker voor energiedranken, sappen en frisdranken. De waarheid is dat geen enkele van deze vloeistoffen in staat is om het lichaam goed te onderhouden. Water is de vloeistof die het lichaam echt nodig heeft. Water is essentieel voor de hersencellen, voor huid, haar en de inwendige organen. Maak een eenvoudige verandering in je dieet en stap over op water.

Ieder mens heeft een verschillende manier van eten. Slechte eetgewoonten zouden echter nooit moeten worden aangemoedigd of zelfs maar getolereerd. Kijk dus eens kritisch naar je levensstijl en eetgewoontes. Als je ook maar een van de genoemde gewoontes bij jezelf herkent, leer deze dan af en wordt gezonder.

Schrijf een reactie