Koken Met Culinaire Arganolie

Eet Gezond voor Je Aanstaande Baby!

Eet Gezond voor Je Aanstaande Baby!
Bedenk goed dat alles wat jij eet, je baby ook eet.

Aanstaande moeders hebben veel aan hun hoofd en hebben het ook erg druk. Tussen ochtendziekte, constante trek en de door hormonen veroorzaakte emoties door moeten ze ook nog de babykamer klaarmaken, babykleertjes kopen en zorgen dat de baby in de baarmoeder gezond blijft. Hier zijn een paar ideale voedingswaren voor zwangere vrouwen!

 • Eieren

  Eieren zitten vol met eiwit, foliumzuur, ijzer en omega 3 vetzuren en zijn daardoor erg voedzaam en belangrijk voor de ontwikkeling van de baby. Hou je niet van de dooier? Denk daar toch nog eens over na! De dooier bevat de meeste vitamines en mineralen zoals choline die een hoofdrol spelen bij de ontwikkeling van de hersenen van de baby. Vergeet niet de eieren te koken want rauwe eieren kunnen Salmonella bevatten. En dat is iets wat je beslist niet wil. Eet dus geen eieren als ze nog een beetje vloeibaar zijn. Ze moeten goed doorgekookt of doorgebakken zijn.

 • Aardbeien

  Aardbeien zitten vol met Vitamine C, vezels en anti-oxidanten. Ze zijn daarom ideaal voor moeders die in verwachting zijn en voor het ongeboren kind! Hou echter wel in de gaten waar je aardbeien vandaan komen. Het beste is om ze op organische markten te kopen zodat ze geen restanten van pesticiden bevatten! Als je niet echt van aardbeien houdt kun je in plaats daarvan ook bosbessen of bramen eten. Bosbessen en bramen bevatten nagenoeg dezelfde voedingsstoffen als aardbeien!

 • Spinazie

  Misschien had je er wel een hekel aan als je van je moeder spinazie moest eten. Het wordt echter tijd om het advies van je moeder op te volgen en deze gezonde groene bladgroente te gaan eten! Spinazie zit vol met foliumzuur en foliumzuur helpt een aangeboren afwijking te verhinderen die we kennen als spina bifida. Spinazie bevat ook een grote hoeveelheid ijzer. Ijzer is een voedingsstof waar zwangere vrouwen 40% meer van nodig hebben. Vlees is een goede bron van ijzer en het lichaam kan ijzer het makkelijkste uit vlees opnemen. Als we echter spinazie samen met Vitamine C-rijk voedsel eten kan het lichaam het ijzer nog beter opnemen.

 • Culinaire Arganolie

  Het zou ideaal zijn om salades met groene bladgroentes te eten met daarin ook paprika’s of aardbeien. Voor een krachtigere dosis voedingsstoffen zou je die salades moeten besprenkelen met culinaire Marokkaanse Arganolie. Deze olie uit Marokko is rijk aan onverzadigde essentiële vetzuren die de ontwikkeling van de hersenen bevorderen. Het bevat ook anti-oxidanten zoals Vitamine E die het afweersysteem versterken.

 • Yoghurt

  Eén bekertje magere yoghurt per dag is goed voor je inname van calcium! Als zwangere vrouw heb je beslist meer calcium nodig. Calcium is belangrijk voor gezonde botten en tanden bij jou en bij je baby. Calcium kan ook pre-eclampsie (zwangerschapsvergiftiging) verhinderen. Dit is een aandoening waarbij zwangere vrouwen hoge bloeddruk krijgen en via de urine teveel eiwit verliezen.