Koken Met Culinaire Arganolie

Een Gezonde Manier Om Af Te Vallen: Een Proces van 3 Stappen

Een Proces van 3 Stappen
Misschien de meest simpele stap, Eet alleen wanneer je honger hebt.

Vaak maken we afvallen maar al te moeilijk en gecompliceerd. We zien vandaag de dag allerlei soorten diëten en voeren een constante oorlog tegen het vet. Veel mensen laten zich meeslepen door modediëten en verhaaltjes over afvallen waarvan we weten dat ze niet werken.

Het resultaat is dat het constant afvallen en weer aankomen mensen ervan ontmoedigd heeft gezond te gaan leven. Maar mensen die serieus zijn over afvallen en het op de gezonde manier doen zouden niet op moeten geven. Er zijn weliswaar geen standaard oplossingen die voor iedereen werken, maar toch is op een gezonde manier afvallen makkelijk dan het lijkt. Hier is een simpel 3-staps proces om op een gezonde manier af te vallen.

Stap #1. Onthou jezelf niets

Dit is de meest voorkomende valstrik bij het afvallen. Extreme diëten waarbij je jezelf uithongert maken je sjagrijnig en hongerig. Diëten waarbij je moet vasten werken contra-productief. Tijdens het vasten vertraagt je stofwisseling maar wanneer je weer normaal gaat eten blijft je stofwisseling langzaam.

Gezond eten is een levensstijl die je moet volhouden. Eén of twee voedselgroepen compleet elimineren is geen gezond dieet omdat het het evenwicht in je voeding verstoort. Volg de voedselpyramide. De 3 voedselgroepen in de pyramide geven je een grote keuze aan gezonde voeding. De truc is om niet te veel te eten. Diëten die de inname van koolhydraten dramatisch terugbrengen en het meeste voedsel op rantsoen zetten werken wel eventjes maar het gewichtsverlies zal niet blijvend zijn.

Stap #2. Eet wanneer je honger hebt

We eten niet altijd omdat we honger hebben. Als we dat wel deden zouden niet veel mensen een probleem met hun gewicht hebben. Emotioneel eten is een belangrijke factor bij overgewicht. Op het einde van een lange en vermoeiende dag op het werk ga je eten. Je pakt een snelle snack als je gestresst bent of je verveelt. Je kunt geen TV kijken zonder een grote schaal popcorn en blikjes cola.

Ga emotioneel eten tegen door iets anders te gaan doen wanneer je de drang hebt om te eten. Ga een blokje om als je weinig energie voelt. Luister naar snelle muziek of doe wat oefeningen als je halverwege de middag een dipje hebt. Beloon jezelf na het werk met een warm bad, een dampende pot kruidenthee en een goed boek of een wandeling in het park. Als je echt iets moet eten, neem dan een appel of een peer en drink veel water.

Leer de emotionele triggers te herkennen waardoor je jezelf met eten wil belonen. Antwoord met gezondere oplossingen.

Stap #3. Maak je voedingsomgeving gezond!

Het succes van je afvalprogramma hangt voor een groot deel af van je omgeving. Zorg dat het een succes wordt. Wees de baas over je voedselomgeving. Weet wanneer, hoe en wat je moet eten.

  • Ontbijt brengt de stofwisseling op gang. Eet een gezond ontbijt en eet de rest van de dag niet te veel.
  • Let op de porties. Hou de grootte van de porties onder controle door kleinere borden en schalen te gebruiken.
  • Kook je eigen maaltijden en hou in de gaten wat je in je maaltijden stopt. Voedsel in restaurants bevat meestal veel zout, calorieën en vet. Kies magere stukken vlees en neem vis in je menu op. Voeg meer groenten aan je maaltijden toe. Serveer fruit als dessert of doe fruit op je cornflakes.
  • Gebruik gezonde oliën zoals Arganolie in je maaltijden. Arganolie zit vol met essentiële onverzadigde vetzuren, vitamine E en anti-oxidanten die goed zijn voor de gezondheid en waar je niet van aankomt. Bovendien verstopt de olie de aderen niet en verbetert zelfs je cholesterol niveau. Sprenkel Arganolie over gegrild vlees en groenten of gebruik het als dressing over salades.

Ontwikkel een gezondere levensstijl en een meer bevredigende relatie met voedsel. Vermijd de gebruikelijke valstrikken van diëten. Leef een gezonde levensstijl om effectief af te vallen en je gewicht op peil te houden.

Schrijf een reactie