Koken Met Culinaire Arganolie

Help Je Kinderen Gezonde Eetgewoontes Aan te Leren

Help Je Kinderen Gezonde Eetgewoontes Aan te Leren
Geef zelf het goede voorbeeld en je kinderen zullen volgen.

Kinderen met overgewicht lopen op de lange termijn een groter risico op gezondheidsproblemen zoals hart- en vaatziektes, bot- en gewrichtsproblemen en een laag gevoel van eigenwaarde. Goede voeding is de basis voor een levenslange goede gezondheid en dat begint al op jonge leeftijd. Gezond eten kan de energie van kinderen stabiliseren en hun geest tot ontwikkelen brengen. Groepsdruk, TV reclame en de levensstijl van het gezin maken gezond eten echter soms behoorlijk lastig.

Gelukkig zijn er enkele simpele stappen die ouders kunnen ondernemen om hun kinderen gezonde eetgewoontes aan te leren. Door ze het belang van gezond eten in te prenten kun je een grote impact hebben op de relatie van je kinderen met voedsel. Je kunt hen op die manier helpen tot gezonde en zelfverzekerde volwassenen op te groeien.

Tips om gezonde eetgewoontes te bevorderen

Kinderen ontwikkelen hun eetgewoontes al op jonge leeftijd. Ze ontwikkelen op zeer jonge leeftijd al hun natuurlijke voorkeur voor het eten waar ze het meeste van houden. De truc is om de gezonde keuzes aantrekkelijk voor hen te maken. Je kunt een gezond dieet samenstellen en je kinderen toch van hun favoriete eten laten genieten. Hier volgen enkele voedingstips om gezonde eetgewoontes bij je kinderen te ontwikkelen.

 • Tip #1. Geef het goede voorbeeld.

  Kinderen hebben de neiging na te apen. Het is dus belangrijk om het goede voorbeeld te geven. Hoe kun je je kinderen vragen groenten en fruit te eten als je zelf chips eet en cola drinkt? Zorg dat ze zien dat jij gezonde dingen eet en hou de porties klein. Focusseer niet op calorieën tellen zodat je kinderen geen negatieve associaties met voeding krijgen.

 • Tip #2. Betrek je kinderen erbij!

  Kinderen houden ervan naar de winkel te gaan en te helpen bij het boodschappen doen. Laat ze helpen kiezen wat er in hun broodtrommeltje gaat. Laat ze meehelpen bij het eten klaarmaken. Je kunt hier leersessies van maken. Je kunt ze het belang van goede voeding aanleren en ze iets leren over het eten dat ze in de winkels zien. Je kunt ze leren naar de etiketten te kijken en gezonder eten te kiezen.

 • Tip #3. Maak je eten thuis klaar.

  Ga alleen uit eten bij speciale gelegenheden. Thuisgekookte maaltijden zijn gezonder voor je gezin. Eten in een restaurant bevat vaak meer vet, suiker en zout wat op de lange termijn niet gezond is voor je kinderen. Bovendien geeft elke dag samen eten met het hele gezin de kinderen zekerheid en geborgenheid.

 • Tip #4. Kook gezond!

  Moedig je kind aan om gezond te eten door gezond te koken. Als kinderen opgroeien ontwikkelen zich ook hun voedingsbehoeften. Ze hebben dezelfde gezonde voeding nodig als volwassenen. Als je de voedselpyramide volgt kun je het niet verkeerd doen. Kies magere bronnen van proteïnes. Gebruik tofu in plaats van vlees en neem vissoorten als zalm en tonijn in je wekelijkse menu op.Moedig je kinderen aan groenten en fruit te eten door hier iets leuks van te maken. Creëer een kunststukje van voedsel met broccoli, worteltjes, selderij, bloemkool en squash. Sprenkel voor een extra opkikker aan smaak wat Arganolie over dit geheel. Geef ze hele granen cornflakes met fruit zoals bananen, perzik, appel of krenten. Voeg extra groenten toe aan soep en stoofpot.

Gezonde eetgewoonten bij kinderen ontwikkelen is een hele uitdaging. Begin er op jonge leeftijd mee en volg deze tips op om je kinderen te helpen gezond en sterk op te groeien.