Koken Met Culinaire Arganolie

Super Snel Zalmrecept Besprenkeld met Marokkaanse Arganolie

Super Snel Zalmrecept Besprenkeld met Marokkaanse Arganolie
De Arganolie voegt een heerlijke nootachtige smaak toe.

Wil je gezond leven, maar heb je problemen met het klaarmaken van je eigen maaltijden. Geef het maar toe! Maaltijden van fast food ketens zijn niet echt gezond. Ze zitten vaak vol met ongezonde vetten en druipen van de olie. Maar velen hebben geen andere keuze dan fast food maaltijden te bestellen vanwege een gebrek aan tijd. Wie heeft er in deze snelle wereld waarin we leven nu nog de tijd om eigen maaltijden klaar te maken? Je zult misschien verbaasd zijn dat er nog steeds mensen in staat zijn familie, werk en keukentaken te combineren!

Wat is hun geheim? Nou, het antwoord is eigenlijk heel simpel. Snelle maaltijdrecepten! Je zou moeten stoppen te denken dat zelfgemaakte maaltijden uren en uren duren om klaar te maken. Er zijn maaltijden die 30 minuten, 20 minuten en zelfs 15 minuten duren en die je makkelijk kunt klaarmaken! Je kunt zelfs eerder klaar zijn met het bereiden van je maaltijd dan dat een bezorger aan je bel trekt.

Hier is een 30 minuten maaltijdrecept!

Zalm in gember- en sojasaus met Marokkaanse Arganolie

Dit zalmrecept is een winnaar op het gebied van smaak, voedzaamheid en is ook nog eens gunstig voor je portemonnee! Zalm is op zichzelf al voedzaam, maar het wordt nog gezonder gemaakt met een scheutje Marokkaanse Arganolie! Deze olie zit boordevol anti-oxidanten en onverzadigde essentiële vetzuren! Het is goed voor het hart, de hersenen en de algehele gezondheid. In slechts 20 minuten kun je een gezond en smakelijk gerecht bereiden voor je familie!

Ingrediënten

Dit is een recept voor 4 personen. Als je voor meer mensen kookt, pas de ingrediënten dan naar rato aan.

 • Zalm – Je hebt 4 zalmfilets met vel nodig.
 • Olijfolie spray
 • Bruine suiker – Je hebt hier alleen 2 theelepeltjes van nodig.
 • Sojasaus – Een kwart kopje is alles wat je nodig hebt.
 • Gember – Je hebt 2 theelepeltjes verse geraspte gember nodig.
 • Sesamolie – Slechts 3 eetlepeltjes is genoeg.
 • Chinese broccoli – Een stronk is genoeg.
 • Geroosterde sesamzaadjes – Een eetlepel is genoeg.
 • Marokkaanse Arganolie – 2 theelepeltjes is ruim voldoende.

Klaarmaken van het zalmrecept

Hier is een stap-voor-stap kookinstructie!

 • Stap 1. Verwarm je pan met anti-aanbaklaag op een hoog vuur. Spray de beide zijden van je zalm in met olijfolie. Doe de zalm in de pan, vel naar beneden, en bak het ca. 2 – 3 minuten of totdat het vel krokant is. Draai de zalm om en als je van medium gebakken zalm houdt, voeg dan een paar minuten toe aan de baktijd.
 • Stap 2. Pak een kleine kom en mix de sojasaus, bruine suiker, gember en ½ theelepel sesamolie. Ga door met roeren totdat de suiker is opgelost.
 • Stap 3. Breng ca. 2 kopjes water aan de kook in een pan en kook hierin de broccoli voor ca. 30 seconden of totdat de kleur fel groen wordt en de broccoli zacht is. Verwijder het water uit de pan.
 • Stap 4. Nu ben je klaar om te serveren! Verdeel de broccoli over 4 borden en besprenkel elk bord met de resterende sesamolie. Vergeet ook niet om elk bord te besprenkelen met sesamzaadjes. Voeg de zalm toe aan de broccoli en giet hier de sojasaus en gembermix overheen. Je kunt dit ook opdienen met jasmijnrijst. Net voor het opdienen, besprenkel je ieder bord met een ruime hoeveelheid Arganolie!