Arganolie Algemeen

Wat is Biologisch Leven? Kom er Nu Achter!

Wat is Biologisch Leven? Kom er Nu Achter!
Wat houdt het exact in om Biologisch te leven?

Waarschijnlijk heb je weleens gehoord van de term biologisch leven. Maar weet je wat dit is? Het woord “biologisch” heeft verschillende definities. Maar als het woord biologisch wordt genoemd, dan zullen de meeste mensen aan voedingsmiddelen denken.

Eén definitie van het woord biologisch is: voedsel geteeld of verbouwd zonder synthetische meststoffen, pesticiden of hormonen te gebruiken. Biologisch leven heeft alles te maken met simpel, gezond en dicht bij de natuur leven.

Een groeiend aantal mensen over de hele wereld pleit nu voor gecertificeerde biologische voedingsmiddelen. Uiteraard betaal je een beetje meer als je gecertificeerde biologische voedingsmiddelen koopt, maar de voordelen wegen veel zwaarder. Als je nog geen gecertificeerde biologische voedingsmiddelen koopt, dan zijn hier een aantal redenen waardoor je het wellicht opnieuw zult overwegen.

Voordelen van gecertificeerde biologische voedingsmiddelen

  • Met gecertificeerde biologische voedingsmiddelen zal je helpen de tonnen chemicaliën uit kunstmest en pesticiden, die gedumpt worden in onze grondwatervoorzieningen, te reduceren.
  • Je zal helpen de vernietiging van watermassa’s, zoals de Golf van Mexico, te reduceren.
  • Als je kiest voor gecertificeerde biologische voedingsmiddelen dan kan je er zeker van zijn dat je echt de essentiële voedingsstoffen uit voedingsmiddelen binnenkrijgt.
  • Zeer waarschijnlijk zal je helpen voorkomen dat kinderen nu en later deel gaan uitmaken van een deel van de bevolking die lijdt aan type 2-diabetes.
  • Door jezelf en je familie gecertificeerde biologische voedingsmiddelen voor te zetten, zorg je voor een goede gezondheid en reduceer je de kansen dat je ziek zal worden en geld moet uitgeven aan een ziekenhuisopname en medicatie.

Het aanhouden van een biologische levensstijl en het eten van gecertificeerde biologische voedingsmiddelen biedt tal van voordelen voor je gezondheid, het milieu en ook je bankrekening.

Waar kan je gecertificeerde biologische voedingsmiddelen kopen

Omdat gecertificeerde biologische voedingsmiddelen populairder zijn geworden, is het niet zo moeilijk om ze te vinden als in het verleden. Veel kleine boeren organiseren nu weekendmarkten voor hun biologische producten. Kleine boeren verbouwen en telen hun productie meestal op traditionele en biologische wijzes, omdat ze niet leveren aan de grote bedrijven van voedingsmiddelen. Ga in jouw omgeving op zoek naar biologische boeren, zodat je gecertificeerde biologische producten van hen kunt kopen. Vaak worden er in het weekend boerenmarkten gehouden, waarop biologische producten worden verkocht. Zoek in jouw omgeving naar zulke weekendmarkten.

Supermarkten bieden nu ook biologische producten aan. Je moet een beetje voorzichtig zijn bij het kopen van biologische producten van grote kruideniers en supermarkten. Je zult producten met etiketten zien, zoals “Natuurlijk”, “Uit de natuur” en “Biologisch” en je zult waarschijnlijk denken dat deze producten echt zijn. Maar sommige leveranciers zetten deze etiketten op hun producten, zelfs als ze niet biologisch zijn. Zoek naar het label “Gecertificeerd biologisch” van erkende certificerende instanties om er zeker van te zijn dat de producten die je koopt echt gecertificeerde biologische voeding is.
Voor het welzijn van je gezondheid, de gezondheid van je geliefden en de omgeving, volg je vanaf nu een biologische levensstijl.

Voeg onze Facebook-pagina toe aan je favorieten en deel de informatie met je vrienden.