Arganolie Algemeen

Reduceer je Risico op Kanker! Lees Hier Meer!

Reduceer je Risico op Kanker! Lees Hier Meer!
Zorg voor uw lichaam om de kans op kanker te verkleinen.

Kanker is een ernstige ziekte. Het kan slopend zijn en zelfs tot de dood leiden. Maar er is goed nieuws.

Als kanker in een vroeg stadium wordt ontdekt, wordt het gemakkelijker om het te behandelen, wat betekent dat de kansen om te herstellen veel groter zijn. In de laatste 40 jaar zijn de overlevingskansen van kankerpatiënten zelfs verdubbeld. En het beste nieuws is dat het voorkomen kan worden. Thomas A. Sellers, PhD, de associate director voor kankerpreventie en –beheersing bij het Moffitt Cancer Center in Tampa zegt, “Maar liefst 70% van de bekende oorzaken van kanker zijn vermijdbaar en gerelateerd aan de levensstijl.”

Het oude gezegde “Voorkomen is beter dan genezen” is absoluut waar. Om je risico op kanker te reduceren, moet je een gezonde levensstijl leiden. Je eerste verdedigingswapen tegen deze ziekte is regelmatig sporten, een gezond dieet volgen en tabaksproducten vermijden. Maar nieuw onderzoek heeft uitgewezen dat talrijke, kleine en zeer verrassende manieren kunnen helpen je risico op kanker te reduceren. Deze strategieën zijn wellicht nieuw, maar het resultaat kan zeer de moeite waard zijn.

Reduceer je risico op kanker met deze technieken

  1. Filter kraanwater – Volgens een rapport van het President’s Cancer Panel is thuisgefilterd kraanwater veiliger dan gebotteld water. Volgens een studie uitgevoerd door de Environmental Working Group is de kwaliteit van gebotteld water vaak niet beter of zelfs slechter dan water uit gemeentelijke bronnen. Het filteren van je kraanwater zal de blootstelling reduceren aan zowel bekende als vermoedelijk kankerverwekkende stoffen en chemicaliën die de hormonen verstoren. Ook wordt aanbevolen dat je water opslaat in een roestvrij stalen of glazen fles om schadelijke chemische stoffen, zoals BPA, een hoofdingrediënt in plastic flessen die kunnen lekken, te voorkomen.
  2. Eet paranoten – Vrouwen, luister goed. Als er een trend is met een “Braziliaanse” naam die je zou moeten volgen en promoten, dan is het wel het eten van paranoten. Volgens een onderzoek van de Darmouth Medical School zijn paranoten een uitstekende bron van selenium, een anti-oxidant dat het risico van vrouwen op blaaskanker kan verlagen. Tal van andere studies hebben ook ontdekt dat de kans op overlijden door longkanker en colorectale kanker lager ligt bij personen met een hoog niveau aan selenium. Onderzoekers geloven dat selenium de cellen niet alleen beschermt tegen vrije radicalen, maar ook het immuunsysteem kan stimuleren en de vorming van bloedvaten kan stoppen die tumoren voeden.
  3. Vermijd verwerkt, verbrand en doorbakken vlees. – Waarom? Heterocyclische amines of HCA’s zijn chemische verbindingen die kanker kunnen veroorzaken. Als vlees bij een hoge temperatuur wordt gebakken, vorm het kankerverwekkende polycyclische aromatische koolwaterstoffen of PAH’s en deze komen in je eten terecht als je ze bakt. Het reduceren van gegrild vlees wordt ook aangeraden en er is wetenschappelijk bewijs dat gegrild vlees je risico op kanker kan verhogen. Als je gegrild vlees niet kunt laten staan, dan kun je het beste wat rozemarijn en tijm aan je marinade toevoegen, omdat deze boordevol anti-oxidanten zitten en laat de marinade voor het grillen ongeveer een uur in het vlees trekken. Een onderzoek uitgevoerd op de Kansas State University toont aan dat deze kruiden, die boordevol anti-oxidanten zitten, de HCA’s met maximaal 87% kunnen reduceren.

In onze toekomstige berichten zullen we meer technieken publiceren over het reduceren van het risico op kanker.

Voeg onze Facebook-pagina toe aan je favorieten, en verspreid het bericht en deel het met je vrienden!