Arganolie Algemeen

Therapeutische Eigenschappen van een Warm Bad

Therapeutische Eigenschappen van een Warm Bad
Voel jezelf beter na een warm bad!

Veel mensen hebben het zo druk dat ze vergeten om goed voor zichzelf te zorgen. Vaak zitten we tot over onze oren in het werk en zijn we vlug, vlug, vlug van alles aan het doen. Het gevolg is stress.

Je kunt verlichting vinden in verschillende vormen van hydrotherapie zoals whirlpools, mineraalbaden en hete bronnen. Voor deze vormen van hydrotherapie hoef je niet eens ver de deur uit. Als je een bad hebt kan een simpel warm bad je eraan herinneren om te ontspannen en je even op het heden te richten.

Na een dag hard werken is een warm bad een hemelse verwennerij. Een warm bad, hoe eenvoudig het ook klinkt, heeft ontspannende en therapeutische voordelen. Een warm bad kan je stressniveau omlaag brengen. Het bevordert de bloedsomloop en verbetert het zenuwstelsel. Een warm bad is ook goed voor het wegnemen van veel voorkomende pijntjes. Mensen met arthritis, menstruatiepijn of spierpijn en ook mensen met kramp, ontstekingen of aambeien kunnen baat hebben bij een warm bad. Een warm bad voordat je naar bed gaat maakt dat je beter slaapt.

Benodigdheden voor een Warm Bad

Hier zijn een paar dingen die je nodig hebt voor een ontspannend en therapeutisch warm bad.

  • Essentiële Oliën – Essentiële oliën werken goed voor het kalmeren van de geest. Ze dragen daarnaast ook bij aan de therapeutische werking van een warm bad. Als je een koutje hebt of last hebt van voorhoofdsholte problemen kan een paar druppels eucalyptus olie in het badwater deze symptomen verlichten. Arganolie is een andere goede keuze. Omdat het ontstekingsremmende eigenschappen heeft helpt Arganolie bij het verlichten van pijnlijke spieren en gewrichten.Arganolie heeft ook krachtige vochtinbrengende eigenschappen wat erg goed is voor de huid.
  • Badzout – Badzout helpt bij de genezing van diverse huidaandoeningen.
  • Kruiden – Kruiden aan het badwater toevoegen is iets wat al heel lang in praktijk wordt gebracht. In veel oude beschavingen werden al kruiden aan het badwater toegevoegd omdat men geloofde in de geneeskrachtige werking daarvan. Kruiden hebben inderdaad medicinale, therapeutische en ontspannende eigenschappen. Kruidenbaden zijn perfect voor het wegnemen van spanningen en helpen bij het verbeteren van de bloedsomloop. Voor een goed ontgiftend kruidenbad voeg je rozemarijn en mariadistel aan je badwater toe. Voor een ontspannend bad neem je Romeinse kamille en lavendel.
  • Een Bad Met Modder of Rode Klei – Modder of rode klei in je badwater helpt je lichaam te ontgiften. Ga naar een natuurwinkel voor een mix voor modder of rode klei voor in het bad.

Ouderwets Genezen met een Warm Bad

Hier zijn een paar ouderwetse geneeswijzen die je warm bad nog ontspannender en therapeutischer maken.

  • Als je last hebt van pijnlijke spieren, arthritis, ontstekingen of pijnlijke aambeien, voeg dan wat Epsomzout aan je warm bad toe. Epsomzout is ook erg goed voor het ontgiften van je lichaam.
  • Havermout in je badwater is erg goed tegen huiduitslag of gifsumak.
  • Als je in de wintermaanden last van een droge en jeukende huid hebt, voeg dan wat bicarbonaat aan je badwater toe.

Trakteer jezelf vandaag eens op een ontspannend bad.

Vond je deze post nuttig? ‘Like’ onze Facebook pagina en ‘share’ deze post met je vriendinnen.