Arganolie Algemeen

Schoonheids- & Gezondheidsvoordelen van Arganolie

Schoonheids- & Gezondheidsvoordelen van Arganolie
Arganolie van je van binnen en buiten gezonder maken.

Arganolie is voor veel mensen niet langer een onbekende naam. De populariteit van de olie is enorm omhoog geschoten nadat mensen de indrukwekkende schoonheidsvoordelen ervan begonnen te delen. Zelfs beroemdheden en populaire persoonlijkheden zweren bij de schoonheidskrachten van deze olie.

De olie wordt ook wel de wonderolie uit Marokko en het vloeibare goud uit Marokko genoemd. Dit komt omdat de Arganboom, die de vruchtzaden draagt waaruit de olie wordt gewonnen, alleen in de semiwoestijn van Marokko groeit. Omdat de Arganboom alleen in een beperkt aantal gebieden voorkomt, wordt de geproduceerde Arganolie nog steeds gezien als een zeldzaam product.

Duizenden jaren lang zijn de geweldige voordelen van Arganolie een geheim gebleven van de Berberstam uit Marokko. De Berbervrouwen gebruiken de olie voor het verzorgen van hun haar, huid en nagels. De Berbers gebruiken de olie ook voor medische en culinaire doeleinden. De olie is verkrijgbaar in twee soorten, de cosmetische en culinaire Arganolie. Tegenwoordig hoef je niet langer meer naar Marokko te gaan om een flesje pure Arganolie in handen te krijgen. Je kunt er een kopen in een schoonheidswinkel of via een online winkel die pure Arganolie verkoopt.
Wat maakt deze olie zo speciaal?

Cosmetische Arganolie

Arganolie zit boordevol vitamine E, fenolen, caroteen, squaleen en essentiële vetzuren. Anti-oxidanten in de olie, zoals vitamine E, ferulinezuur, carotenoïden, polyfenolen en squaleen, beschermen de cellen van het lichaam tegen beschadigingen door vrije radicalen. Vrije radicalen zijn verantwoordelijk voor de fijne lijntjes en rimpels op je huid, haarbeschadiging en broze nagels. Breng de olie regelmatig aan op de huid, het haar en de nagels om ze te beschermen tegen beschadigingen. Voedingsstoffen met hydraterende eigenschappen, zoals essentiele vetzuren, squaleen en vitamine E, helpen de huid, het haar en de nagels te hydrateren. Naast de schoonheidsvoordelen heeft Arganolie ook therapeutische en verlichtende voordelen. De olie kan gebruikt worden om vermoeide en pijnlijke spieren en gewrichten te verlichten.

Culinaire Arganolie

Culinaire Arganolie is nu echt populair aan het worden, vooral onder gerespecteerde koks. De olie geeft een nootachtige smaak aan gerechten, waardoor ze nog lekkerder worden. In Marokko serveren de Berbers de olie graag bij het ontbijt om er hun thuisgebakken brood in te doppen. Honing wordt aan de olie toegevoegd om de dip nog lekkerder te maken. Deze culinaire olie is niet alleen goed voor een nootachtige smaak aan gerechten. Vanwege het hoge gehalte aan onverzadigde vetzuren en vitamine E, en het feit dat het kalium en magnesium bevat, kan de olie ook erg goed zijn voor het hart. Bovendien helpt de olie het immuunsysteem te versterken. Druppel een of twee eetlepels culinaire Arganolie over je gegrilde gerechten, stoofschotels, soepen en salades voor een nootachtige smaak en een goede gezondheid.

Voeg onze Facebook-pagina toe aan je favorieten en deel dit bericht met je vrienden.