Arganolie Algemeen

Waarom Zou je Peulvruchten aan je Dieet Moeten Toevoegen

Waarom Zou je Peulvruchten aan je Dieet Moeten Toevoegen

Peulvruchten, zoals bonen en linzen, zitten boordevol eiwit. Als je vegetariër bent, zijn peulvruchten je beste bron van deze essentiële voedingsstof. Natuurlijk moet iedereen peulvruchten eten, want ze bieden ontzettend veel voordelen voor de gezondheid.

Peulvruchten bevatten ook veel koolhydraten en ze hebben ook een hoog gehalte aan oplosbare vezels, magnesium, foliumzuur, kalium en ijzer. Deze voedingsstoffen die in peulvruchten zitten, geven je hart veel liefde, omdat ze je cholesterol- en triglyceridengehalte, en ook de bloeddruk verlagen. Peulvruchten kunnen je beschermen tegen ernstige gezondheidsproblemen, zoals diabetes, coronaire hartziekte en osteoporose.

Als je overtollige kilo’s probeert kwijt te raken of je gezonde gewicht wilt behouden, dan zijn bonen een geweldige aanvulling op je maaltijd. De oplosbare vezels die in peulvruchten zitten, geven je voor een langere tijd een vol gevoel. Omdat peulvruchten veel foliumzuur bevatten, kan regelmatige consumptie je stemming en geheugen verbeteren. Als je vaak last hebt van migraine, voeg dan peulvruchten toe aan je dieet om migraine aanvallen te voorkomen. Peulvruchten zijn goed tegen migraine aanvallen, omdat ze rijk zijn aan magnesium.

Er zijn bepaalde peulvruchten die zink of vitamine B6 bevatten. Voor degenen die een gezonde en mooie huid en haren willen hebben, zouden deze peulvruchten in hun reguliere dieet moeten opnemen. Zink helpt bij de groei en het herstel van weefsels die op hun beurt bijdragen aan een gezondere huid en gezonder haar. Zink helpt ook tegen maculaire degeneratie, dus als je je ogen gezond wilt houden, zorg er dan voor dat je peulvruchten eet, zoals linzen, kikkererwten, bonen, sojabonen en bruine bonen. Om je geheugen scherp te houden, kun je een aantal droge bonen eten, omdat deze boordevol vitamine B6 zitten.

Bruine bonen zitten vol met voedingsstoffen die je hart gezond houden. Een andere reden waarom je bruine bonen in je maaltijden zou moeten opnemen, is het feit dat ze je huid en haar gezonder maken. Ze zitten boordevol vitamine C, en waarschijnlijk weet je wel al dat Vitamine C een anti-oxidant is. Anti-oxidanten beschermen de huid en het haar tegen vrije radicalen. Vitamine C produceert ook collageen, een eiwit dat deel uitmaakt van het bindweefsel. Collageen maakt de huid stevig, soepel en elastisch. Collageen speelt ook een belangrijke rol in de celvernieuwing van de huid, waardoor je huid jong blijft.

Peulvruchten hebben ontzettend veel voordelen voor de gezondheid en het is ontzettend aan te raden om ze aan je dieet toe te voegen. Maar als je lijdt aan het prikkelbare darmsyndroom of IBS, dan is het het beste om ze niet te veel te eten. Mensen die last hebben van het Prikkelbare Darm Syndroom hebben een oncomfortabel gevoel na het eten van bonen en andere peulvruchten, omdat ze de neiging hebben om vooral gevoelig te zijn voor de vezels in peulvruchten. Maar als je geen last hebt van IBS, dan is het zeer aan te raden om peulvruchten aan je maaltijden toe te voegen.

Eet jij voldoende bonen?

Deel dit bericht met je vrienden via e-mail, Facebook of Twitter!

Blijf je vrienden vragen om onze Facebook-pagina leuk te vinden en dan zullen wij meer tips over gezondheid en schoonheid plaatsen!