Arganolie Algemeen

Vrouwen zijn Vaker het Slachtoffer Van Hart- en Vaatziekten!

Vrouwen zijn Vaker het Slachtoffer Van Hart- en Vaatziekten!
Voorkom een gedwongen bezoek aan de dokter.

Statistieken in de Verenigde Staten tonen aan dat er, in vergelijking met mannen, meer vrouwen sterven aan hart- en vaatziekten. In het verleden kregen vaak mannen te maken met hartziekten. Maar op dit moment tonen de cijfers aan dat dit nu al een gezondheidsprobleem is dat veel vrouwen serieuzer moeten nemen.

De eerste oplossing om het risico op hart- en vaatziekten te verminderen, is door er meer over te leren. Hier zijn nuttig bevindingen over hart- en vaatziekten afkomstig uit de meest recente studies.

Vrouwen en hartproblemen

  • Vrouwen hebben een grotere kans om te overlijden aan een hartaanval.

    Vrouwen hebben, in vergelijking met mannen, meer kans om te overlijden aan een hartaanval, omdat de meeste vrouwen een bezoek aan de dokter voor het behandelen van symptomen die wijzen op een hartaanval uitstellen. Statistieken tonen aan dat 52% van de vrouwen die een eerste hartaanval krijgen, overlijden aan een plotselinge hartstilstand, terwijl dit slechts 42% is bij mannen. Dezelfde cijfers zijn ook te zien wanneer vrouwen niet zoveel blokkades in hun bloedvaten hebben.Deze recente bevindingen zijn een eyeopener voor artsen, en vrouwen moeten zich meer zorgen gaan maken over de gezondheid van hun hart. Voor veel vrouwen in de VS is kanker meestal de hoofdzorg in plaats van hart- en vaatziekten, hoewel statistieken aantonen dat 1 op de 2,6 vrouwen in de Verenigde Staten overlijdt aan hart- en vaatziekten, terwijl dit aantal bij kanker 1 op de 4,6 vrouwen is.Een belangrijke reden kan zijn dat vrouwen zich gewoonlijk niet bewust zijn van de ernst van de progressie van hartziekten. De reden kan ook zijn, omdat vrouwen hun cardiologen niet zo vaak bezoeken als mannen. Bovendien geven tal van artsen niet de soort agressieve behandeling die ze aan mannen geven, ondanks dat de richtlijnen van de American Heart Association voor het behandelen van vrouwen hetzelfde zijn als de richtlijnen voor mannen.

  • Vrouwen tonen verschillende symptomen van de ziekte

    De medische wereld was er voorheen van overtuigd dat vrouwen minder gevoelig waren voor hartaandoeningen. Deze misvatting kan zijn ontstaan door het feit dat vrouwen in vergelijking met mannen verschillende symptomen van de ziekte vertonen. Bij mannen is het klassieke symptoom van een hartaanval angina pectoris of pijn op de borst. Vrouwen krijgen te maken met wat wij de “angina equivalent” noemen. Vrouwen die een hartaanval hebben, voelen meestal pijn in de bovenrug, hebben last van vermoeidheid en kortademigheid, en zweten veel. De angina equivalent is niet zo bekend, duidelijk en dramatisch als angina.

  • Gebroken hart syndroom

    Het gebroken hart syndroom verwijst naar de toestand van oudere vrouwen die te maken hebben met of recentelijk te maken hebben gehad met een emotionele situatie en vervolgens een hartaanval kregen. De aandoening wordt veroorzaakt door stressvolle gebeurtenissen, maar is kortstondig. In dit geval wijst alles op een hartaanval, blokkades zijn niet aanwezig, maar het is nog steeds een hartaanval. Bij een gebroken hart syndroom krijgt het hart geen zuurstof meer als gevolg van een reactie op een stroom van stresshormonen. De hartspier heeft te maken met acute schade, maar niet zo slecht dat deze voor langere tijd aanhoudt. Meestal herstelt de aandoening zich vanzelf in een tijdspanne van dagen.

We zullen binnenkort meer schrijven over dit probleem!

Blijf je vrienden vragen om onze Facebook-pagina leuk te vinden en dan zullen wij meer tips over gezondheid en schoonheid plaatsen!