Arganolie Algemeen

Met Deze Voedingsmiddelen Krijg je een Goede Nachtrust!

Met Deze Voedingsmiddelen Krijg je een Goede Nachtrust!
Banaan helpt bij een goede nachtrust.

Er zijn momenten waarop je de slaap gewoon moeilijk kunt vatten, zelfs wanneer je te moe bent. Sommige mensen maken gebruik van geneesmiddelen op recept om ’s nachts hun broodnodige rust te krijgen, maar er zijn een aantal mensen die dit idee niet zo geweldig vinden. Velen willen niet afhankelijk worden van slaappillen op recept en willen dat de slaap vanzelf komt.

Het goede nieuws is dat er natuurlijke methoden zijn die je kunnen helpen je broodnodige rust te krijgen. Als je het moeilijk vindt om ’s nachts je ogen dicht te doen, dan zou je eens moeten kijken naar je eetgewoonten. Er zijn een aantal voedingsmiddelen die je wakker kunnen houden en er zijn voedingsmiddelen die je in slaap kunnen wiegen.

Maar welke voedingsmiddelen verhinderen dat je je schoonheidsslaapje krijgt? Bekijk de onderstaande lijst met voedingsmiddelen en zorg ervoor dat je ze uit je dieet schrapt!

Voedingsmiddelen die je ’s nachts onthouden van je Zzzzzz.

Misschien hou je van een dubbele chocolademelk of Amerikaanse koffie en die lekkere kleverige chocoladekoekjes om je tijdens de middaguren op te frissen, maar ’s nachts zul je woelen en draaien in je bed, en smeken om in slaap te vallen, maar zonder resultaat. Voedingsmiddelen die boordevol cafeïne en suiker zitten, hebben het vermogen om je biologische klok over te nemen. Als je geen plannen hebt om de hele avond wakker te blijven, voorkomen dan dat je voedsel eet dat vol zit met cafeïne en suiker.

Nu je weet wat je moet vermijden, zullen we de voedingsmiddelen eens bekijken die je wel helpen om in slaap te komen!

Voedingsmiddelen die je helpen in slaap te vallen

Net zoals er bepaalde voedingsmiddelen zijn die je beroven van een heerlijke nachtrust, zijn er ook specifieke voedingsmiddelen die je zullen helpen goed te slapen. Zorg ervoor dat je deze voedingsmiddelen in je dieet opneemt als je wilt dat je ogen iedere avond dicht zullen vallen.

  • Kalkoen

    Je favoriete vakantievlees kan je helpen aan een ​​goede nachtrust. Kalkoen zit vol tryptofaan, een aminozuur dat een goede en diepe slaap bevordert. Tryptofaan helpt bij de productie van serotonine, een stof in de hersenen die nodig is voor ontspanning en slaap. Het helpt ook bij de productie van melatonine, dat is een andere stof in de hersenen of neurohormoon dat de slaap bevordert. De meeste slaapmiddelen bevatten melatonine. Dus als je geen pillen wilt innemen, eet dan in plaats daarvan kalkoen.

  • Aardappelen

    Aardappelen hebben misschien een slechte reputatie gekregen als gevolg van de lage koolhydraten-rage, maar ze kunnen ervoor zorgen dat je in slaap valt. Aardappelen en zoete aardappelen zijn wortelgewassen die je bloedsuikerspiegel niet te hoog maken en ze helpen ook bij het verwijderen van zuren die tryptofaan blokkeren. Het eten van aardappelpuree met magere melk of eventueel karnemelk kan je echt helpen aan een goede nachtrust.

  • Bananen

    Bananen zijn eigenlijk de natuurlijke hulpmiddelen van Moeder Natuur om in slaap te vallen. Waarom? Bananen bevatten melatonine en tryptofaan die samen serotonine vormen, wat je helpt een goede nachtrust te krijgen. Melatonine vertelt je hersenen dat het bedtijd is en de magnesium in bananen ontspannen je spieren waardoor je ’s nachts goed zult slapen.

Neem deze voedingsmiddelen in je dieet op en verwijder de voedingsmiddelen die je beroven van je slaap, en je zult de hele nacht slapen als een blok!

Blijf je vrienden vragen om onze Facebook-pagina leuk te vinden en dan zullen wij meer gezondheids- en schoonheidstips plaatsen!