Arganolie Algemeen

Unieke Sladressings en Toppings, Lees Het Hier!

Unieke Sladressings en Toppings, Lees Het Hier!
Maak je salade interessanter!

Het probleem met sla is dat het snel gaat vervelen als je er geen variatie in aanbrengt. Vooral als je een regelmatige vleeseter bent, en je stapt plotseling over op een dieet met groene bladgroenten, heb je grote kans dat je het niet lang volhoudt en snel weer teruggrijpt op vlees. Dat is de reden dat variatie in je sladressings enorm belangrijk is. Mengen en variëren wat je in je groenten doet maakt dat je ze blijft eten. Wat kun je veranderen? Lees verder en ontdek enkele unieke sladressings die zeker in de smaak zullen vallen.

Salsa

Wie houdt er niet van een goede salsa dip op zijn chips? Welnu, een goede manier om van die chips af te komen en het bij bladgroenten te houden, is om die gezonde en heerlijke salsa in je sla te gebruiken. Salsa is een prima dressing voor sla! Een pittige tomatensalsa voegt heel wat smaak en voedingsstoffen toe aan wat er van nature al in zit. Bovendien bevat het weinig zout. Kortom, geen zout en vet toegevoegd, en boordevol voedingsstoffen en smaak, wie wil dat nou niet?

Arganolie

Wel eens van deze olie gehoord? Arganolie is in veel opzichten uniek. Het is uniek omdat het een olie is die alleen in Marokko gevonden wordt. De olie wordt gewonnen uit de Arganboom die alleen voorkomt in het zuidwesten van Marokko. Hij is daarnaast ook uniek vanwege zijn vele voordelige eigenschappen. Arganolie heeft een unieke nootachtige smaak, en het gebruiken als sladressing geeft beslist de broodnodige verandering. Maar dat is niet het enige. Arganolie is ook enorm rijk aan antioxidanten die goed zijn voor huid, haar, nagels en het hele lichaam. Antioxidanten zoals oleïnezuur, vitamine E en linolzuur bestrijden en voorkomen hart-en vaatziekten, staar, menstruatiepijn en asthma. Het maakt bovendien de huid gaaf, de nagels sterk en hydrateert het haar. Van Arganolie op sla heb je beslist een hoop voordeel.

Artisjokken

Artisjokken bevatten weinig calorieën en koolhydraten, en vormen daardoor een unieke en gezonde slatopping. Als je normaal artisjokken als hoofdgerecht eet, of gedipt in olijfolie, probeer ze dan eens uit als onderdeel van je sladressing. Het geeft een interessante extra smaak. Gebruik alleen verse artisjokken, want artisjokken in blik zijn gemarineerd en kunnen daardoor extra zout en olie bevatten. Verse artisjokken zijn beter. Echt een unieke toevoeging aan je dagelijkse sla, smakelijk en gezond.

Sla eten is niet meer vervelend met al deze verschillende toppings en dressings. Deze unieke lijst van dressings houdt het eten van deze bladgroente aantrekkelijk. Je gaat van je sla genieten en meer willen.