Arganolie Algemeen

Goede Manieren Om Overgewicht Bij Uw Kind Te Bestrijden

Goede Manieren Om Overgewicht Bij Uw Kind Te Bestrijden
Geef het goede voorbeeld aan je kind door gezond te eten!

Zwaarlijvigheid bij kinderen neemt in snel tempo toe. En kinderen die eenmaal te dik zijn hebben de grootste moeite om die extra pondjes weer kwijt te raken. Omdat steeds meer kinderen te dik zijn, zien we problemen van volwassenen, die te maken hebben met het gewicht, nu ook steeds vaker bij kinderen terug. Ziektes zoals type II suikerziekte en te hoog cholesterol zien we tegenwoordig ook bij kinderen en jong volwassenen. We zouden dus overgewicht in onze nieuwe generatie moeten terugbrengen en oplossen. En waar beter te beginnen dan thuis?

Wie moet het voortouw nemen?

Helpen je kind gewicht te verliezen en overgewicht tegen te gaan is een serieuze opgave. Jij als ouder zou hier het initiatief moeten nemen. Wees een goed voorbeeld met wat je eet en hoe je het dagelijkse eten klaarmaakt. Je kind ziet dan de waarde van goed kwaliteitsvoedsel in tegenstelling tot dikmakend junk voer. En kijk niet alleen naar kwaliteit maar ook naar kwantiteit. Vaak geven ouders hun kinderen veel te veel en dwingen hen dan ook nog eens alles op te eten terwijl ze eigenlijk allang genoeg hebben. Geef ieder kind precies zoveel als het nodig heeft.

Moedig je kind aan om aan sport te doen.

Dat betekent dus minder tijd achter de computer en de electronische spelletjes, en meer buiten spelen. Moedig je kinderen aan om op tennis te gaan, of basketbal, volleybal, zwemmen of dansen. Lichaamsbeweging helpt ze vet en extra energie kwijt te raken maakt ze daardoor niet alleen leniger maar ook gezonder.

Kies, kook en geef ze voedzame maaltijden.

Dit begint al in de supermarkt. Als je je kind meeneemt naar de supermarkt, heb je goede kans dat-ie meteen naar de junk voer afdeling wil. Praat met je kinderen. Zeg dat het de volgende keer in de winkel anders zal gaan. Leg uit waarom en wat het effect van deze verandering is. Vertel ze bijvoorbeeld dat bij de volgende keer boodschappen doen de uitdaging is om gezond eten te vinden. Help je kinderen te ontdekken wat gezond voedsel is. Geef ze een reep chocola als ze hun huiswerk goed maken. Moedig ze aan gezond eten te kopen. Koop zelf ook gezonde ingrediënten om je maaltijden klaar te maken. Gebruik minder suiker, zout en olie, waardoor het cholesterol omlaag gaat. Gebruik Arganolie bij het koken en als toevoeging voor de gerechten. Het is dan wel olie, maar het is gezond en goed voor het hele lichaam. Het is rijk aan vitamine E en antioxidanten, en je kinderen zullen niet alleen de smaak op prijs stellen, maar ook al het goeds dat het doet voor de gezondheid.

Help ze.

Meer dan wat dan ook heeft je kind behoefte aan jouw liefde en 100% ondersteuning. Moedig je kind aan gezond te eten en aan sport te doen. Ondersteun ze bij elke stap van het proces van gewicht verliezen. Je kind is jong en kan niet zonder jouw ondersteuning en leiding.

Kinderen gewicht laten verliezen is lang niet altijd makkelijk. Maar als jijzelf, je kind, en de rest van het gezin allemaal meewerken is alles mogelijk! Zorg dat je kind dat overgewicht kwijt raakt voor het te laat is.

Schrijf een reactie