Arganolie Algemeen

Arganboom, De Marrokaanse Levensboom

Arganboom, De Marrokaanse Levensboom
De boom die het vloeibare goud produceert!

De Arganboom wordt ook wel de levensboom genoemd. Hij komt voor in zuidelijk Marokko, en is letterlijk en figuurlijk een bron van leven. De Arganboom vormt een grote bron van inkomsten voor het Marokkaanse volk. Vele gezinnen leven van de boom. Daarnaast is Argenolie ook een levensbron voor de gebruikers ervan, omdat deze olie wonderen doet voor gezondheid en uiterlijk.

De Arganboom

De Arganboom kan wel 200 jaar oud worden. Op dit moment zijn 750.000 hectare land ermee begroeid. De boom heeft zich aangepast aan de droge en hete omstandigheden ter plekke, en kan daar overleven. Hij vormt een belangrijk onderdeel van de Marokkaanse grond omdat hij erosie tegengaat. En omdat ieder onderdeel van de boom bruikbaar is, is hij ook economisch van groot belang. De boom vormt een goede bron van voedsel en inkomen.

Arganolie

Arganolie is het belangrijkste product dat van de Arganboom afkomstig is. Het wordt vaak “vloeibaar goud” of “Goud uit Marokko” genoemd, en doet wonderen voor huid, haar, nagels en gezondheid. Het is rijk aan vitamine E, vetzuren en antioxidanten, en doet daardoor wonderen voor verschillende soorten problemen in het lichaam. Hier zijn enkele van de belangrijkste manieren waarop je baat hebt bij het gebruik van Arganolie:

  • Verzacht de Huid – een droge en ruwe huid wordt door Arganolie weer zacht en gezond. De natuurlijke bestanddelen vitamine E en essentiële vetzuren verlichten ruwe en droge plekken.
  • Verhindert Lijntjes – ouderdomslijntjes, rimpels en wallen onder de ogen worden door Arganolie een stuk minder.
  • Geneest Acne en Littekens – de componenten in Arganolie houden de talgproductie normaal en vernieuwen de huid. Daardoor voorkomt en geneest de olie puistjes, en verhindert het littekens.
  • Versterkt Nagels en Verzacht de Nagelriemen – Arganolie is geweldig voor het zacht en gezond houden van nagelriemen, en maakt bovendien broze nagels sterker.
  • Geeft het Haar Glans en Bestrijdt Gespleten Haar – een paar druppeltjes van de olie gaat gespleten haar en dode puntjes tegen. En niet alleen dat. Arganolie versterkt ook nog eens het haar en geeft het glans.

Hoe de Arganboom Marokko helpt

Er is meer aan deze boom dan je op het eerste gezicht zou zeggen. Zeker, met Arganolie wordt je lichaam gezonder en beter bestand tegen natuurlijke elementen als zon, water en wind. Maar belangrijker nog, de Arganboom, en Arganolie, helpen de Marokkaanse bevolking. De boom en de olie voorzien Marokkaanse vrouwen van een stabiel inkomen, goed salaris en goede werkomstandigheden. Door dit inkomen kunnen ze hun kinderen naar school sturen en zelf een beter leven leiden.

Als levensboom heeft de Arganboom niet alleen de mensen geholpen die de olie kopen, maar ook de mensen die de olie maken. De Arganolie is echt een boom van het leven, zowel letterlijk als figuurlijk.

Schrijf een reactie