Arganolie Algemeen

Arganolie ook wel het Vloeibare Goud Genoemd

Arganolie ook wel het Vloeibare Goud Genoemd
Lees waarom het deze naam verdiend!

Vloeibaar Goud. Zo wordt Arganolie vaak genoemd. Wordt het vloeibaar goud genoemd vanwege zijn prijs? Dat zou je kunnen zeggen. Wordt het vloeibaar goud genoemd omdat zijn eigenschappen aan goud doen denken? Ja. Wordt het vloeibaar goud genoemd omdat het veelgevraagd is? Jazeker. Wordt het vloeibaar goud genoemd omdat het zo moeilijk te produceren is? Absoluut.

Waar en hoe wordt Arganolie geproduceerd?

Arganolie komt van de Argania Spinosa boom. Deze komt voor in het kalkrijke woestijnachtige gebied in zuidwest Marokko. Men denkt dat deze boom, die Arganolie levert, ook erosie van de grond tegengaat. Hoe wordt Arganolie uit deze boom gemaakt? De Arganvruchten zijn in juni rijp en worden dan geplukt en gedroogd. Daarna worden de gedroogde gedeeltes machinaal verwijderd. Wat overblijft zijn de noten die met twee stenen handmatig worden geplet door Marokkaanse vrouwen. De noten worden eerst geroosterd (voor culinaire Arganolie) of direct geplet (voor cosmetische Arganolie). Zowel de culinaire als de cosmetische Arganolie wordt van de kernen van de Arganboom gemaakt. Er worden geen stoffen aan toegevoegd. Beide zijn 100% natuurlijk en worden na filtering onmiddellijk in de flessen gegoten.

Het gebruik van Arganolie voor haar, nagels, lichaam en gezicht

Gezicht

Van 100% pure Arganolie heb je maar een paar druppels nodig voor de verzorging van je gezicht. Je kunt het ’s avonds voor het slapen gaan opdoen, of ’s morgens voordat je je make-up aanbrengt. Doe een paar druppels op je vingertoppen en breng aan op je gezicht en rondom je ogen. Voor een nog beter resultaat kun je de olie op je gezicht inmasseren waardoor deze nog beter in de huid doordringt.

Lichaam

Gebruik Arganolie als lotion voor je hele lichaam. Breng aan na een bad of voordat je gaat slapen. Laat de olie even intrekken voordat je je aankleedt of in bed stapt.

Nagels

Als je sterkere nagels wil, dompel ze dan enkele minuten onder in een mengsel van citroensap en Arganolie. Door deze procedure worden de nagels sterker, de nagelriemen zachter, breken de nagels niet af en krijgen deze meer glans.

Haar

Is je haar de laatste tijd droog en kroezig? Arganolie is een intensieve haarbehandeling die problemen met droog en kroezig haar oplost. Breng Arganolie direct op je droge haar aan en wikkel het haar daarna in een warme handdoek. Laat de handdoek 30 minuten zitten. Was daarna je haar en breng het in model zoals je dat normaal ook doet. Je zult merken dat je haar glanst en levendig is als nooit tevoren.

Arganolie is echt een Marokkaanse wonderolie. Het is te begrijpen dat het ook wel vloeibaar goud wordt genoemd, vanwege al het goeds dat het doet voor haar, nagels, huid en het hele lichaam. Als je Arganolie gebruikt heb je geen ander schoonheidsproduct meer nodig. Eén fles is alles wat je lichaam nodig heeft.