Arganolie Algemeen

De Argan Boom En Arganolie: Een Fantastische Ontdekking

De Argan Boom En Arganolie
De producent van het vloeibare goud!

De ontdekking van Arganolie stamt uit de tijd dat de voorouders van de Berber vrouwen voor het eerst de wonderlijke uitwerking van hun plaatselijke olie in de gaten kregen. Het werkte voor schoonheid, in de keuken en als medicijn. Arganolie komt uitsluitend voor in het zuid-westelijke deel van Marokko, en wordt door inwoners ter plaatse al vele jaren gebruikt. Voor huid, haren en nagels, als smaakversterker in de keuken, en als gezondheidsproduct voor hart en lichaam.

De laatste tijd wordt Arganolie ook buiten Marokko steeds populairder. De rest van de wereld heeft nu ook deze fijne olie ontdekt, en het wonderproduct is nu overal te koop.

Redenen waarom Arganolie een fantastische ontdekking is!

Voeding

Argan olie is rijk aan enkelvoudig onverzadigde vetten en bevat omega 6 vetzuren. Dit is het type vet dat goed is voor het lichaam. Zoals u wellicht weet heeft het lichaam een bepaalde hoeveelheid vet nodig voor een goede gezondheid. Arganolie is rijk aan goede vetten en reduceert daarmee het cholesterol gehalte. Arganolie is bovendien ook rijk aan anti-oxidanten zoals vitamine E, die belangrijk zijn bij het onschadelijk maken van vrije radicalen in het lichaam.

Huidverzorging

Arganolie wordt in Marokko veel gebruikt bij de behandeling van huidaandoeningen zoals eczeem. Componenten zoals fytosterolen en vitamine E helpen bij het verminderen van huidirritaties, rode huid, jeuk en littekens. Daarnaast staat Arganolie erom bekend dat het de lijnen in het gezicht die ontstaan bij het ouder worden, kan verminderen.

Haarverzorging

Regelmatig gebruik van deze olie maakt het haar zachter en glanzender. Gebruik van conditioners is niet meer nodig, omdat de olie rijk is aan verschillende voedingsstoffen die het haar gezonder en sterker maken. Omdat Arganolie ook nog eens helpt bij de behandeling van broos, droog en onhandelbaar haar, is het het beste product wat u voor uw haar kunt kopen.

Verzorging van de Nagels

Vrouwen in Marokko weten dat deze olie hun nagels beter laat werken – ze worden er sterker van en breken minder snel af. Ze gebruiken de olie om hun nagels alle voedingsstoffen te geven die deze nodig hebben voor een gezonde groei. Sterke, stevige en mooie nagels zijn belangrijk in het dagelijks leven, en Marokkaanse vrouwen hebben dit altijd al geweten. Vandaag de dag gebruiken steeds meer mannen en vrouwen deze olie voor hun nagels.

Coöperaties van Vrouwen

De ontdekking van deze olie helpt niet alleen consumenten die het product kopen, het helpt ook vrouwen in Marokko. Via diverse coöperaties zijn de Marokkaanse vrouwen die de olie winnen en produceren nu in staat bedrijven op te richten die hun familie en de economie ondersteunen. Met de hulp van deze coöperaties leren mensen in Marokko hoe de Argan bomen het beste geplant kunnen worden zodat voldoende olie van goede kwaliteit gewonnen kan worden.

Arganolie is inderdaad een fantastische ontdekking voor de mensen die het gebruiken en ook voor de mensen die het produceren. Een product dat het waard is om in te investeren, en ook de beste keuze voor gezond haar, gezonde nagels en een gezonde huid.

Schrijf een reactie