Arganolie Algemeen

Hoe Arganolie Bijdraagt Aan Een Goede Gezondheid

Hoe Arganolie Bijdraagt Aan Een Goede Gezondheid
Arganolie heeft iedereen veel te bieden!

U heeft vast wel eens gehoord dat Arganolie ook wel het “vloeibare goud” uit Marokko wordt genoemd. De waarheid is dat al het goede dat Arganolie te bieden heeft, het inderdaad zo kostbaar als goud maken. Misschien heeft u wel eens gehoord van de positieve uitwerking van Arganolie op haar, huid en nagels. Uitwendig gebruik van deze olie maakt vrijwel meteen je huid soepeler en zachter, je haar glanzender en makkelijker te onderhouden, en je nagels sterker. Bij uitwendig gebruik staat deze olie bekend om zijn magische uitwerking op de fysieke kant van schoonheid. Maar hoe zit het met inwendig gebruik? Wel, ook dan doet deze olie wonderen.

Wat is Argan olie?

Arganolie wordt gewonnen uit de vrucht van een zeldzame boom, de Argania Spinosa oftewel de Argan boom. Deze boom komt alleen voor in enkele gebieden in Marokko, wat de boom en de olie zo zeldzaam maakt. De vrucht van deze boom bevat noten waarvan per noot een of drie kernen worden onttrokken. Het is uit deze kernen dat de Arganolie wordt geperst.

Waaruit bestaat Arganolie?

Hieronder volgt een lijst met de weldadige componenten die Argan olie bevat:

  • 16 – 20 % verzadigde vetzuren,
  • 45 – 50% enkelvoudig onverzadigde vetzuren,
  • 32 – 40% meervoudig onverzadigde vetzuren,
  • Grote hoeveelheden oliezuur, linolzuur, arachidonzuur en alfa-linoleenzuur,
  • Grote hoeveelheden natuurlijk tocoferol, fenol, caroteen, squaleen and essentiële vetzuren.

Hoe kan Arganolie bijdragen aan je gezondheid?

Het is bekend dat inwendig gebruik van Arganolie bevorderlijk is voor een goede gezondheid. Het brengt de spijsvertering in evenwicht, verlaagt je cholesterol, helpt bij het afvallen, verzacht de pijn bij reuma, stabiliseert het bloedsuikergehalte, en bevordert het immuunsysteem. Het is bewezen dat de rijkdom van Arganolie een persoon gezonder maakt. 2 eetlepels Argan olie per dag is de aanbevolen hoeveelheid om het maximale effect te bereiken,

Kan ik met Arganolie ook koken?

Jazeker! Vrouwen in Marokko gebruiken deze olie al eeuwenlang om de smaak van brood en andere gerechten te verlevendigen. Je kunt de olie in diverse gerechten gebruiken of gewoon als slasaus. Meer en meer koks over de hele wereld gebruiken al Argan olie voor hun gerechten, vanwege de unieke en heerlijke smaak. Met alle bijkomende voordelen voor de gezondheid is het een voor de hand liggende keus. Je moet het alleen niet verhitten!

Als je op zoek bent naar een nieuw ingrediënt om aan je dagelijkse maaltijd toe te voegen, probeer dan eens Arganolie. Het is geurig, smakelijk, en rijk aan gezonde voedingsstoffen. Je kunt een tijdlang toe met een fles Arganolie. Je zult niet alleen verschil merken in hoe je eruit ziet, maar belangrijker nog, ook in hoe je je voelt. Regelmatig gebruik van Arganolie maakt dat je je jonger voelt en er jonger uitziet. Bescherm jezelf en je naasten dus tegen gezondheidsproblemen door ouder worden, en ga dit 100% natuurproduct uit Marokko gebruiken.

Schrijf een reactie