Arganolie Algemeen

Belangrijke Tips Om Geld Te Besparen

Belangrijke Tips Om Geld Te Besparen
Maar de maaltijd die je thuis eet speciaal, zodat je de deur niet uit hoeft.

De laatste tijd hoor je het woord “recessie” maar al te vaak, over de hele wereld. Dat komt omdat de economie op verschillende plaatsen in de wereld inderdaad een recessie doormaakt. Het is moeilijk een baan te vinden of te houden, en vaak verdien je minder dan waar je recht op hebt. Meer en meer bedrijven ontslaan werknemers of worden met sluiting bedreigd. In deze recessie ontdekken mensen allerlei manieren om geld te besparen en de eindjes aan elkaar te knopen. Dit artikel past daar perfect bij omdat het gaat over slimme manieren om geld te besparen.

Eet thuis.

Thuis koken in plaats van afhalen of uit eten bespaart een hoop geld. En je valt er meestal ook nog van af. Je weet precies wat je eet – hoeveel zout en welke ingrediënten. Als je het te druk hebt om te koken, kook dan in het weekend en vries de maaltijden in. Koop makkelijk klaar te maken ingrediënten en marineer overdag het vlees. Er zijn veel manieren om in minder dan een half uur een gezonde en goedkope maaltijd klaar te maken.

Ga niet naar koffieshops.

Zelf koffie zetten en deze in een thermoskan mee naar het werk nemen bespaart je een hoop geld. En er is ook uitstekende oploskoffie te verkrijgen voor als het eens laat mocht worden. Je hoeft niet helemaal te stoppen met naar de koffieshops te gaan, maar minderen zou een hoop geld besparen.

Lijstjes maken is erg belangrijk. 

Als je boodschappen doet is het verstandig om van tevoren een lijstje te maken en je daar dan ook aan te houden. Zorg ervoor dat je alleen dat koopt wat je nodig hebt. Een beetje geld uittrekken voor groenten en fruit is OK, maar beslist niet voor frisdranken en chips. Maak dus een boodschappenlijst en hou je daaraan.

Koop bij voorkeur veelzijdige producten.

Vooral met je schoonheidsproducten kun je geld besparen door iets te kopen wat meerdere toepassingen heeft. Arganolie bijvoorbeeld, een rijke olie uit Marokko, kan gebruikt worden voor het hydrateren van verschillende lichaamsdelen in plaats van slechts één. In plaats van een vochtaanbrenger voor onder je ogen, een andere voor je handen, en weer een andere voor je benen – bespaart een veelzijdige vochtaanbrenger zoals Arganolie je zowel tijd als geld. Gebruik Arganolie voor huid, haar en nagels.

Betaal op tijd je rekeningen.

Als je een credit card hebt en deze regelmatig gebruikt, betaal hem dan telkens helemaal af. Hiermee voorkom je schuld en rentebetaling. Deze rentebetalingen kunnen snel oplopen en vaak heb je niet eens in de gaten hoeveel schuld je al hebt. En als je meer dan één credit card hebt? Hou er dan één en hef alle andere bij de bank op. Je hebt dan minder jaarlijkse bijdragen en komt ook niet zo gauw in de verleiding om iets te kopen wat je eigenlijk niet nodig hebt.
In deze tijd van economische crisis is het altijd goed om te weten wat je hebt en dit goed te gebruiken. Geef niet meer geld uit dan je hebt. Deze tips helpen je door deze moeilijke periode heen. Ga verstandig met geld om en leef gelukkig.