Arganolie Algemeen

Top 5 Dingen Waar Je Van Aankomt, Lees Het Hier!

Top 5 Dingen Waar Je Van Aankomt, Lees Het Hier!
Niet genoeg slapen en stress zorgt voor gewichtstoename.

Je hebt er altijd een hekel aan gehad om te dik te zijn. Misschien heb je elk dieet dat ooit uitgekomen is al uitgeprobeerd, misschien heb je jezelf al wel een keer uitgehongerd en ben je nog steeds niet op je streefgewicht. Je denkt erover de strijd maar op te geven en gewoon te accepteren dat je te dik bent en dus nooit die bikini kunt dragen die nu al meer dan een jaar in de kast hangt. Afvallen is een onbereikbaar ideaal geworden.

Om te beginnen moet je begrijpen dat het niet alleen het eten is waar je dik van wordt. Het zijn een heleboel verschillende dingen die samen maken dat je meer gaat eten en dus aankomt. Als je weet waar je dikker en ongezonder van wordt heb je ook een betere kans om dat hardnekkige overgewicht kwijt te raken. Lees verder en ontdek wat de top 5 dingen zijn waar je dik van wordt.

 1. Slaapgebrek

  Het is helaas zo dat te weinig slaap kan leiden tot extra pondjes. Onderzoek heeft aangetoond dat mensen die te weinig slapen ongeveer 300 calorieën per dag meer eten dan mensen die goed uitgerust zijn. En van te weinig slaap wordt ook je spijsvertering langzamer waardoor je minder energie krijgt. Hierdoor komt Cortisol vrij, een hormoon waar het hongergevoel van toeneemt. Cortisol stuurt namelijk een signaal naar de hersenen dat je lichaam meer energie nodig heeft waardoor je meer gaat eten.

 2. Stress

  Stress verhoogt de productie van cortisol en insuline in het lichaam waardoor je honger krijgt. Dit verklaart waarom je lichaam naar zoetigheid en calorierijk voedsel verlangt als je gestresst bent. Je hersenen merken dat voedsel als beloning de stress vermindert. Als je dan later weer gestresst raakt, wil je dus weer diezelfde dingen eten. In plaats van met een toetje kun je stress beter bestrijden door mee te doen aan een stress beheersingsprogramma of door aan een hobby te beginnen.

 3. Temperatuur

  Als je probeert af te vallen zou je de thermostaat eens wat lager moeten zetten. Als je het koud hebt gaat je lichaam namelijk rillen. Hierdoor trekken je spieren zich samen en verbranden calorieën. En zelfs wanneer je niet rilt activeert de kou toch het zogenaamde bruine vet. Dit bruine vet werkt als een kachel, verbrandt calorieën en houdt je warm. Laat het bruine vet in je lichaam zijn werk doen en je helpen af te vallen.

 4. Te weinig beweging

  Wat nu als je niet zo’n atleet bent? Zelfs voor een bonkig type zijn er activiteiten te bedenken waar je van afvalt. Kom uit je stoel en ga eens een blokje om rondom huis of kantoor. Doe dit een paar keer per dag gedurende 5 minuten. Neem eens de trap in plaats van de lift. Stap een halte eerder uit de bus en loop het laatste stukje. Dweil de vloer, zeem de ramen of maak tenminste eenmaal per week de badkamer schoon. Alles om calorieën te verbranden.

 5. Ongezond eten

  Je vraagt je af waarom je niet al veel afgevallen bent terwijl je toch allerlei dieet programma’s hebt gevolgd en ook minder bent gaan eten. Het antwoord is waarschijnlijk dat je het verkeerde voedsel eet. Eet maaltijden met veel groenten en fruit in plaats van suiker en koolhydraten. Gebruik kruidige specerijen, hete saus of verse salsa om je eten op smaak te brengen in plaats van boter, crème en zoetige saus. Eet flink veel groenten en minder vlees en pasta zodat je minder calorieën binnenkrijgt.Besprenkel je maaltijden met gezonde olie. Oliën die rijk zijn aan onverzadigde vetzuren zijn gezond voor je hart en je buikomvang. Arganolie is zo’n gezonde olie. Het zit vol met anti-oxidanten, vitamine E en onverzadigde vetzuren die cholesterol en vet in je lichaam omlaag brengen.

Wij zijn geprogrammeerd om te denken dat te dik zijn het gevolg is van te veel eten, en dat de oplossing dus minder eten is. Er zijn echter ook andere dingen waar we van aankomen. Weten welke dingen dat zijn maakt afvallen makkelijker en gezonder.

Schrijf een reactie