Arganolie Algemeen

Supergezonde Eetgewoontes, Kom Er Achter Wat Het Zijn!

Supergezonde Eetgewoontes, Kom Er Achter Wat Het Zijn!

Wil jij supergezond worden en nooit ziek zijn? Denk even niet aan medicijnen. Je hoeft alleen maar elke dag supergezond te eten.

Wat is supergezond eten?

Supergezonde etenswaren

zijn precies dat wat ze genoemd worden. Voedsel dat vol zit met superkracht in de vorm van gezonde voedingsmiddelen waar je gezond, lang en gelukkig van leeft.

Supervoedsel bevat weinig calorieën maar wel veel voedingsstoffen. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je allerlei nutteloze calorieën binnenkrijgt, of niet genoeg vitamines en mineralen. Supervoedsel is een geweldige bron van anti-oxidanten en essentiële voedingsstoffen – voedingsstoffen die het lichaam wel nodig heeft maar niet zelf kan aanmaken.

Weet je hoe krachtig supervoedsel is? Het brengt cholesterol niveau’s omlaag en verkleint daardoor de kans op ziektes als suikerziekte, hartproblemen of kanker.

Top Supervoedsel dat Heel Goed Is Voor de Gezondheid

Natuurlijk zijn er tientallen soorten supervoedsel die allemaal heel goed zijn voor de gezondheid. Het supervoedsel dat we hier noemen is speciaal goed voor het reguleren van bloedsuiker en cholesterol. Dit helpt om minder snel oud te worden, en het verkleint het risico op overgewicht, suikerziekte en hartziekten.

 • Bessen

  (aardbeien, bosbessen, zwarte bessen, veenbessen) zitten vol met anti-oxidanten en zogenaamde phytoflavonoiden. Daarnaast zijn ze ook rijk aan vitamines en mineralen. Vers, ingevroren of gedroogd, het maakt niet uit. Ze zijn geweldig voor je salades of gewoon puur als snack in de middag.

 • Groene thee

  is rijk aan anti-oxidanten. Deze bestrijden vrije radicalen die schade aan het lichaam kunnen aanrichten. Thee bevordert ook de spijsvertering. Onderzoekers geloven dat de stof “catechine” in groene thee het lichaam stimuleert om meer calorieën te verbranden. En daar val je dus van af. Drink eens een kop groene thee in plaats van koffie. Van 5 koppen per dag val je twee keer zo veel af en het geeft je lichaam net zoveel vocht als gewoon water drinken.

 • Zalm en sardientjes

  zijn hele goede alternatieve bronnen van proteïne. Deze twee vissoorten zijn mager en rijk aan onverzadigde vetzuren. Ze zitten vol met proteïne en zijn geweldige bronnen van omega-3 vetzuren. Proteïnes bevorderen de spijsvertering. Omega-3 vetzuren zijn gezonde vetten die je hart beschermen en het sterk en gezond maken.

 • Bananen

  staan bekend om hun hoge gehalte aan kalium, en dat geeft superbescherming tegen hoge bloeddruk. Bananen bevatten ook iets meer energie dan ander fruit. Deze extra calorieën komen uit koolhydraten en vormen uitstekende brandstof voor het lichaam, vooral tijdens of na het sporten. Bananen zijn ook een goede bron van vezels wat weer goed is voor de spijsvertering. Eet altijd een banaan bij het eten, tijdens je picknick of gewoon als snack.

 • Soja

  is rijk aan omega-3 vetzuren, proteïnes, vitamines en mineralen. Proteïnes uit soja zijn een goed alternatief voor rood vlees omdat ze minder vet en meer vezels bevatten.

 • Havermout

  heeft een lage glycemische index. Dat betekent dat de koolhydraten in het lichaam heel langzaam hun suiker afgeven. Voedsel met een lage GI houdt je energie langer in balans zodat je niet zo gauw honger krijgt. Eet een bord havermout als ontbijt en je hebt de hele dag geen honger. Een bord havermout bij het dagelijks ontbijt is goed voor de gezondheid omdat het je gewicht en cholesterol onder controle houdt. Doe er bij voorkeur wat bessen en honing op. Neem geen instant versies want die zitten vol met onnodige suiker.

 • Arganolie

  bevat voornamelijk onverzadigd vet. Deze supergezonde olie bestaat voor 45-50% uit enkelvoudig onverzadigde vetten en voor 32-40% uit meervoudig onverzadigde vetten. Het is dus een uitstekende bron van “goede vetten”. Arganolie verlaagt ook de zogenaamde triglyceriden. Hierdoor gaat het bloed niet stollen en vormt geen plak wat de aderen zou kunnen verstoppen. Arganolie is rijk aan essentiële vetzuren, vitamine E en anti-oxidanten, met allerlei voordelen voor je totale gezondheid.

Waarom wachten tot je ziek bent? Begin meteen met supergezond eten zodat je gezonder wordt en ziektes buiten de deur te houdt.