Arganolie Algemeen

Heb Jij Je Gezondheid Verwaarloosd?

Heb Jij Je Gezondheid Verwaarloosd?
Kijk eens naar die kleuren! Dat gaat je zeker gezond houden.

Als je eenmaal volwassen bent kun je overal zelf over beslissen. Je bent kapitein op je eigen schip en doet dus precies wat je graag wil. Je geeft jezelf alle vrijheid en dat geldt ook voor je dieet en levensstijl. Waarschijnlijk heb je al wel eens besloten om als avondeten maar wat koekjes te eten of heel laat op te blijven, alleen maar omdat je dat wilde en omdat het kon.

Er is niemand die je zegt dat het anders moet. Die grote vrijheid van volwassen zijn kan daardoor ook helemaal verkeerd uitpakken. Als we eenmaal vrij en onafhankelijk zijn vergeten we namelijk vaak op onze gezondheid te letten. We verzinnen allerlei smoesjes om niet aan lichaamsbeweging te doen, niet goed te slapen, niet uitgebalanceerd te eten of dingen te doen die goed zijn voor onze gezondheid. Onze ouders zijn niet meer elke dag aanwezig om te zorgen dat we gezond eten, genoeg slapen, naar de tandarts gaan etc. Onze gezondheid gaat daarom als we eenmaal volwassen zijn vaak achteruit.

Je lichaam schreeuwt misschien al om verzorging, maar misschien hoor je dat pas als het al te laat is. Kijk eens goed naar je leven en ga op zoek naar tekenen die zeggen dat je onmiddellijk beter voor jezelf moet gaan zorgen!

Wanneer heb je voor het laatst groenten gegeten?

Gebakken groenten, groenten die verdrinken in gesmolten kaas en een stukje selderij in een Bloody Mary tellen hierbij niet mee. Dus als dat alles is wordt het tijd om naar de groentenmarkt te gaan en groenten en vers fruit in te slaan. Groenten en fruit zitten vol met anti-oxidanten en talrijke gezonde voedingsstoffen die het lichaam gezond houden. Sla deze dus niet over.

Hoe lang geleden is het dat je aan lichaamsbeweging hebt gedaan?

Als je voor het antwoord terug moet naar je tienerjaren wordt het tijd om uit je luie stoel te komen en te gaan bewegen. Van gebrek aan lichaamsbeweging word je niet alleen dikker, het kan ook tot serieuze ziektes zoals vetzucht, suikerziekte of hartziektes leiden. Zeg niet “ik heb geen tijd”. Je kunt altijd tijd maken. Ga te voet naar je werk als het niet te ver is, of stap op weg naar kantoor of naar huis twee straten eerder uit de bus en loop de rest. Neem de trap in plaats van de lift en in plaats van op de bank TV te kijken zou je ook een blokje om kunnen gaan.

Wanneer ben je voor het laatst bij de dokter geweest?

Als het antwoord daarop de tijd is dat je vader en moeder je met een snoepje om moesten kopen om naar de dokter te gaan, maak dan meteen een afspraak. Je zou op z’n minst een maal per jaar naar de dokter moeten gaan om er zeker van te zijn dat je goed gezond bent, om ernstige ziektes voor te blijven of op z’n minst om er vroeg bij te zijn. Raadpleeg tenminste een of twee maal per jaar je gynaecoloog, je tandarts en je huidarts.

Blijf je vriendinnen vragen onze Facebook pagina te ‘liken’, dan blijven wij tips voor gezondheid en uiterlijk posten!