Arganolie Algemeen

Wist Je Dat Je Psoriasis met Honing Kunt Behandelen?

Honing smaakt niet alleen lekker, het is nog goed voor je huid ook.
Honing smaakt niet alleen lekker, het is nog goed voor je huid ook.

Psoriasis kent vervelende symptomen en daarom zijn veel mensen op zoek naar behandelingen die het ongemak en de pijn bij psoriasis kunnen verlichten. Er zijn veel alternatieve behandelingen voor psoriasis. Dat komt omdat niet elke behandeling voor iedereen met deze huidaandoening werkt. Mensen met psoriasis hebben er veel voor over om een behandeling te vinden die voor hen werkt.

Honing als Behandeling

Al sinds de oudheid gebruiken mensen honing voor medicinale toepassingen en voor het uiterlijk. Honing staat erom bekend wonderen te doen voor huid en haar. Maar is honing ook een geschikte behandeling voor psoriasis?

De Geneeskrachtige Werking van Honing

Veel mensen houden van honing omdat het zo lekker zoet is. Jazeker. Honing smaakt goed bij thee, toast en pannenkoeken, maar wist je dat het ook geneeskrachtig kan werken? Honing heeft anti-bacteriële eigenschappen en versnelt het genezingsproces bij wondjes. Psoriasis patiënten hebben vaak last van beschadigingen van de huid of blaren wat ook een soort wondjes zijn.

Wanneer honing met wondvocht (exsudaten genoemd) gemengd wordt ontstaat waterstofperoxide. Waterstofperoxide heeft krachtige anti-bacteriële eigenschappen waardoor ontstekingen verhinderd worden en wondjes sneller herstellen.

Hoe gebruik je nu honing bij de behandeling van psoriasis? Hier zijn twee formules!

Hoe Je Honing Gebruikt bij de Behandeling van Psoriasis

Honing, Bijenwas en Arganolie

Dit recept vereist 3 gelijke delen van elk van de ingrediënten. Laten we eens kijken hoe je dit brouwseltje maakt. Neem een stamper en vijzel. Als je die niet hebt moet je die even gaan kopen of van een vriendin lenen. Dit middeltje moet je in kleine hoeveelheden brouwen. Doe een eetlepel bijenwas in de vijzel en voeg een eetlepel Arganolie toe. Je kunt ook olijfolie gebruiken. Meng de twee ingrediënten met de stamper totdat je een glad mengsel hebt. Voeg daarna een eetlepel honing toe en meng opnieuw tot je een glad mengsel hebt.

Honing en Vaseline

Dit middel is net zo makkelijk te maken als het eerste. Je hoeft alleen maar 1 eetlepel vaseline en 1 eetlepel honing te mengen. Blijf roeren totdat je een glad mengsel hebt.

Arganolie en Honing: Twee Krachtige Ingrediënten

Veel mensen met psoriasis hebben baat bij een van deze twee formules. Honing wordt al vele eeuwen lang gebruikt bij de genezing van diverse aandoeningen inclusief huidaandoeningen.

Ook Arganolie bestaat al een aantal eeuwen en wordt door de Berber bevolking van Marokko gebruikt als geneesmiddel en voor het uiterlijk. De Berber bevolking gebruikt de olie al duizenden jaren lang om de huid te beschermen tegen het schadelijke zonlicht in de Marokkaanse woestijn. De olie bevat een krachtige hoeveelheid anti-oxidanten en vochtinbrengende eigenschappen die een huid met psoriasis beschermen en vochtig houden.

Blijf je vriendinnen vragen onze Facebook pagina te ‘liken’, dan blijven wij tips voor gezondheid en uiterlijk posten!