Arganolie Algemeen

Therapeutische Massage met Arganolie voor Je Baby

Therapeutische Massage met Arganolie voor Je Baby
Kijk eens hoe je baby zal genieten.

Een band aangaan met je baby gaat niet in een twee drie. Het is een proces dat tijd vergt. De intense band tussen moeder en kind zal zich van nature ontwikkelen. Er zijn echter manieren om deze relatie beter op gang te helpen en te koesteren.

Aanraking is een instinctieve manier van communicatie tussen jou en jouw baby vanaf het moment dat de baby geboren wordt en in jouw armen wordt gelegd. Om precies te zijn begint de band al in jouw baarmoeder en deze band wordt tijdens de geboorte alleen nog maar sterker. Als je baby ergens door van slag is wordt hij meteen kalm en stil zodra jij hem vasthoudt. Als je baby slaap heeft kruipt hij tegen je aan, op zoek naar comfort en veiligheid. En zodra hij leert lopen en rennen rent-ie naar jou als hij valt, en jij zult dan de zere plek kussen en eroverheen wrijven om de pijn weg te nemen.

Hoe kun je de band tussen jou en je baby nu beter versterken dan door aanraking? Heb je er wel eens over gedacht je baby een massage te geven? Massage is gebaseerd op de menselijke behoefte aan aanraking. Simpel gezegd is babymassage een manier om de kracht van de aanraking te versterken. Het is een praktijk die in veel culturen overal ter wereld van generatie op generatie wordt doorgegeven.

Als je je baby een massage geeft helpt je dat naar zijn non-verbale communicatie te luisteren en deze te begrijpen. Tegelijkertijd voelt de baby zich door jouw aanraking veilig en geborgen. Daarmee leg je de basis voor vertrouwen dat bijblijft tijdens het opgroeien en zelfs tot in zijn volwassenheid.

Massage is goed voor alle baby’s van alle leeftijden. Je kunt ermee beginnen zodra je met je baby uit het ziekenhuis komt.

Wat zijn de voordelen van een babymassage?

 

  • Het helpt pijn of ongemak van verstopping of gas weg te nemen. Een massage helpt je baby gas kwijt te raken, verlicht krampjes en bevordert de spijsvertering.
  • Onderzoek toont aan dat je baby door massages sneller groeit.
  • Medisch bewijs ondersteunt de theorie dat massage helpt bij de ontwikkeling van het zenuwstelsel en het versterken van het afweersysteem.
  • Verlicht stress bij zuigelingen door ze ontspanning en het gevoel van veiligheid te geven.
  • Bevordert zelfvertrouwen en de band tussen ouders en kind. Jouw liefde wordt op een grondige manier aan je kind doorgegeven.

Babymassage met Arganolie

Arganolie is rijk, puur en 100% natuurlijk en is daarom veilig en mild genoeg voor jouw baby. De olie wordt geperst uit de noten van de zeldzame Arganboom. Het zit vol met essentiële vetzuren, vitamines en voedingsstoffen. Wanneer je de olie als massage-olie gebruik voeden en beschermen deze stoffen het babyhuidje. Arganolie is 100% natuurlijk en bevat geen chemicaliën die schadelijk zijn voor je baby. Het is ook niet vet dus je hoeft er niet bang voor te zijn dat je baby vettig aanvoelt en vol met vuil komt te zitten.

Doe een of twee druppels Arganolie op je handpalmen, wrijf in je handen om de olie een beetje op te warmen, en masseer de armen, benen, voeten en buik van de baby met lange, zachte halen. Doe dit na elk bad of voordat de baby naar bed gaat.

Door je baby te masseren kun je de band tussen jou en je baby versterken. Door voor de massage Arganolie te gebruiken verzacht en verlicht je ongemakjes bij je baby.