Arganolie Algemeen

De 10 Voordelen Van Arganolie, Lees het Hier!

De 10 Voordelen Van Arganolie, Lees het Hier!
We hebben het bij 10 gehouden het hadden er makkelijk meer kunnen zijn.

Arganolie is een fantastisch product. Het is vooral beroemd als cosmetisch en huidverzorgingsproduct maar kan nog op vele andere manieren gebruikt worden. Allereerst is Arganolie rijk aan actieve componenten waaronder oliezuur en linolzuur. Deze bestanddelen beschermen de huid en vergroten haar weerstand. Uw huid blijft gezond en glanzend en u voelt zich weer als herboren.

De unieke bestanddelen van de schaarse Arganolie

Wetenschappelijk onderzoek naar Arganolie heeft uitgewezen dat de olie hoge concentraties Vitamine E (Tocoferol) bevat. Tocoferol of Vitamine E helpt tegen het verouderen van de huid. Arganolie lijkt op kokosolie, maar het verschil is dat Arganolie de doorlaatbaarheid van de huid vergroot. Dit maakt het tot een van de meest edele oliën van de huidverzorgingindustrie.

Voordelen van Arganolie

Tijdens klinische tests werd ontdekt dat Arganolie vooral effectief was bij het wegwerken van rimpels. Arganolie deed wat dat betreft niet onder voor de duurste anti-aging producten. Arganolie bevat hoge concentraties vetzuren en vitamine E, met sterke anti-oxidante eigenschappen.

Arganolie als moisturizer

Gebruikers van Arganolie hebben sinds eeuwen gemerkt dat Arganolie ook een groot vochtinbrengend vermogen heeft en prima als een moisturizer gebruikt kan worden.

De Therapeutisch Waarde van Arganolie

Arganolie heeft ook een grote therapeutische waarde. Dankzij de hoge concentratie van vetzuren herstelt het de huid en beschermt de olie de huid tegen droogte en andere extreme omstandigheden. De olie helpt het lichaam om prostaglandine te synthetiseren. Prostaglandine is een natuurlijke pijnremmer. Arganolie is ook uitstekend geschikt voor massage.

Arganolie helpt Haarverlies, Acne en Rimpels tegengaan

Naast al de bovengenoemde voordelen helpt Arganolie ook tegen haarverlies, acne, rimpels en roos. Arganolie is een uitstekend middel om het haar en de nagels te verstevigen.

Arganolie versterkt de huid

De oliën helpen de huid zich tegen beschadigende invloeden, zoals extreme weersomstandigheden, te weer te stellen. De enkelvoudig onverzadigde vetzuren die de olie bevat helpt bij het verlagen van LDL cholesterol in het bloed.

Het versterken van het immuunsysteem

Arganolie stimuleert de intracellulaire oxydatie, het beschermt het zachte weefsel en neutraliseert vrij radicalen. Dankzij de heilzame ingrediënten helpt de olie het voedingsopnameniveau van de cellen te verhogen.

Arganolie voor in de keuken

Wanneer u de olie gebruikt bij het koken zult u ervaren hoe een klein beetje van de olie net dat vleugje sesam en noten aan uw gerechten toevoegt waardoor de gerechten een typisch oriëntaals karakter krijgen. Omdat Arganolie prostaglandine bevat, helpt Arganolie het ook het cholesterolniveau in het lichaam te verlagen. Voeg eens een paar druppels Arganolie toe aan uw gerechten en ontdek hoe het zoete aroma de smaak kan verrijken.