Arganolie Algemeen

De Legendarische Arganolie, Lees Verder voor Meer Informatie

De Legendarische Arganolie, Lees Verder voor Meer Informatie
Leer alles voor Arganolie!

Arganolie wordt gemaakt van de noten van de Arganboom, ook wel bekend onder de latijnse naam Argania Spinosa. De boom groeit in het zuid-westen van Marokko. Sinds mensenheugenis wordt de olie door Berbervrouwen gebruikt als traditioneel medicijn en als olie in de keuken.

De Arganvrucht

De vruchten van de Arganboom zijn meestal groen van kleur. De Argan lijkt op een olijf, maar ze is wat groter en ronder. Vanbinnen bevindt zich een harde schaal die ongeveer 3 pitten bevat. Uit deze pitten wordt de olie gewonnen.

Methoden om Arganolie te winnen

Niet zo lang geleden is men begonnen Arganolie machinaal te winnen. Dit heeft de tijd die nodig is voor het produceren van een liter olie aanmerkelijk verkort. De productie van Arganolie is een arbeidsintensief en veeleisend proces dat tot voor kort met de hand gedaan werd.

Het roosteren van de Argannoten

De noten werden uit de vrucht gehaald en vervolgens gekraakt. Op deze manier kon men de pitten verzamelen. De pitten werden zachtjes geroosterd en daarna liet men ze afkoelen en vermaalden men ze in een handgedreven molen. De substantie werd vervolgens aangelengd met water zodat er een soort van deeg ontstond.

Arganolie als huidverzorgingsproduct

Uit het deeg werd dan handmatig de olie geperst. Arganolie kan op veel manieren gebruikt worden. Het is bijvoorbeeld een fantastisch middel voor verstevigen en gezond houden van de huid, haar en nagels. Het is buitengewoon effectief als huidverzorgings-, en cosmeticaproduct. Arganolie bevat hoge concentraties oleine zuren die ervoor zorgen dat de weerstand, de glans en de zachtheid van de huid behouden blijft.

Bestanddelen van Arganolie

De hoge concentratie tocoferolen in Arganolie helpen het lichaam de huid te beschermen tegen oxidatie en de veroudering van de huid. Arganolie mag dan op ander olieën zoals kokosmelk lijken, maar Arganolie verhoogt ook het vochtopnemend vermogen van de huid. Arganolie is zeer effectief gebleken in het verminderen van rimpels en kan zich meten met de duurste anti-aging producten. Arganolie is rijk aan vetzuren, Vitamine E en linolzuren. Deze ingrediënten maken Arganolie tot de perfecte moisturizer. Arganolie helpt ook de zichtbare tekenen van vroegtijdig ouderworden te corrigeren en zorgt ervoor dat uw huid soepel blijft en niet dehydrateert.

De economische voordelen van Arganolie

Arganolie is niet alleen heilzaam voor het lichaam. Arganolie biedt ookl vrouwen van de Berberstam in Marokko de kans zich economisch te ontwikkelen.

Arganolie als massageolie, haarproduct en cholesterolverlagend middel

Arganolie is de perfecte massageolie. Ook helpt ze haarverlies en roos te bestrijden. Een beetje Arganolie kan ook de pijn van brandwonden verminderen. Het innemen van Arganolie heeft een opmerkelijk positief effect op een te hoog cholesterolniveau in het lichaam. U kunt het prima gebruiken als onderdeel van een culinair dieet dankzij de heerlijke smaak en aroma.

Arganolie als voor het bestrijden van hart- en vaatziekten

Arganolie helpt het lichaam zich tegen hart- en vaatziekten te beschermen. Argonolie wordt ook gebruikt voor het maken van amandel, beroemd om haar lustopwekkende kwaliteiten. In Marokka gebruikten de vrouwen traditioneel Arganolie als foundation voor het opmaken van hun gezicht.

Conclusie

Samenvattend: het is niet moeilijk te begrijpen waarom Arganolie vroeger, maar ook vandaag de dag, wordt gezien als een van de legendarische producten van de natuur. Vooral met het oog op haar waarde als therapeutisch product, haar eminente rol in de gezonde keuken, en de vele andere voordelen en toepassingen, is het moeilijk de waarde van het product te overschatten.

Schrijf een reactie