Arganolie Algemeen

Bereik op de Gezonde Manier je Streefgewicht

Bereik op de Gezonde Manier je Streefgewicht
Wees trots op jezelf wanneer je je streefgewicht bereikt!

Ook zo moe van dik en ongezond zijn? Moe van je te schamen voor je lichaam als je ergens naartoe gaat? Eindelijk heb je besloten iets aan je overgewicht te doen en geprobeerd wat af te vallen. Helaas blijft het resultaat uit. Misschien heb je van die moderne diëten gevolgd die snel afvallen beloofden, en ben je al een paar keer teleurgesteld. Of misschien viel je wel wat af maar kwamen de pondjes snel weer terug.

Snel-afvallen diëten werken meestal niet en erger nog, soms werken ze averechts en eindig je dikker dan voordat je ermee begon. Je bent beter af met simpele dingen die je elke dag kunt doen, een routine die je makkelijk kunt volgen en handhaven. Hier volgen enkele tips om af te vallen.

Hou een eet-dagboek bij

Onderzoek heeft aangetoond dat je minder eet als je verplicht wordt alles wat je eet te noteren. Draag waar je ook naartoe gaat een klein kladblokje bij je en schrijf alles op wat je eet, inclusief frisdrank, sap en water. Als je dagelijks bijhoudt wat je eet helpt je je eetgewoontes te evalueren en verbeteren.

Hou bij hoeveel calorieën je binnenkrijgt

Je weet hoe het gaat als je probeert af te vallen: dieetprogramma’s bevelen aan dat je ofwel meer calorieën verbrandt, ofwel minder of helemaal geen calorieën eet. Maar zo simpel is het niet. Crash diëten eindigen er meestal mee dat je je slap voelt en je motivatie verliest. 300 tot 500 calorieën per dag minder eten is een gezonde manier om af te vallen.

Hier zijn een paar manieren om je inname van calorieën terug te brengen:

  • Drink water in plaats van frisdrank. Je kunt met een schijfje citroen wat smaak aan water toevoegen.
  • Drink magere melk in plaats van volle melk.
  • Gebruik calorierijk voedsel als extra’s zodat je niet het gevoel hebt dat je iets tekort komt. Doe bijvoorbeeld een toefje crème of een lepel ijs op je fruitschaal.
  • Eet geen ongezonde lekkernijen zoals suikergoed en andere zoete nagerechten.
  • Eet een koekje minder of drink een blikje frisdrank minder per dag.

Drink water

Drink overdag water in plaats van frisdrank of sap. Frisdrank bevat lege calorieën die geen voedingswaarde hebben voor het lichaam en je niet het volle gevoel geven dat eten wel doet.

Vermijd rood, hou van blauw

Onderzoek heeft aangetoond dat rood en oranje aanzet tot eten. Je zou dus je eetkamer niet met deze kleuren moeten aankleden. De kleur blauw daarentegen onderdrukt het hongergevoel. Misschien is het je wel eens opgevallen dat restaurants nooit blauw in hun eetgerei en aankleding gebruiken. Serveer dus je maaltijden op blauwe borden of gebruik blauwe tafelkleden om te veel eten te voorkomen.

Wit voedsel is taboe

Wit voedsel zoals geraffineerde suiker, witte rijst en witte bloem zitten vol met koolhydraten. Hiervan neemt het bloedsuikergehalte toe waardoor je aankomt. Eet in plaats daarvan veel hele granen en zilvervliesrijst omdat die vol zitten met vezels waar je sneller en langer een vol gevoel van krijgt.

Kies een gezonde olie

De olie die je bij je eten gebruikt speelt een grote rol bij je pogingen om af te vallen. Je lichaam heeft vet nodig en je kunt vet dus niet helemaal uit je dieet houden. En je zult toe moeten geven dat gebakken voedsel meestal lekkerder is dan gestoomd of gekookt. Maar als je gezond wil blijven zou je geen gebakken voedsel moeten eten. Gebruik Arganolie om over gestoomde vis of verse salades te sprenkelen.

Deze olie komt van de zeldzame Marokkaanse Arganboom en is rijk aan onverzadigde vetzuren, ook wel de goede vetten genoemd. Dit type vet verbetert je cholesterolprofiel en vermindert de kans op hartziektes. Arganolie is ook rijk aan anti-oxidanten, vitamine E en essentiële vetzuren. Dit zijn allemaal stoffen met veel gezondheidsvoordelen voor het lichaam.

De gezondste manier om af te vallen is om het rustig aan te doen en geen crash diëten te proberen. Het beste is om een routine van simpele dingen te volgen die je elke dag kunt doen.