Koken Met Culinaire Arganolie

Zomertijd! Saladetijd! Hier een Heerlijk Recept

Zomertijd! Saladetijd! Hier een Heerlijk Recept
Heerlijke zomerse salade, vol met alles wat je lichaam nodig heeft.

Verwen je lichaam in de zomer eens met iets fris. We weten hoe veel je van barbecue en gegrild vlees houdt maar een gezonde salade is soms net wat je nodig hebt om je lichaam koel te houden. Hier is een recept voor een lekkere salade die je dat frisse gevoel geeft!

Ingrediënten

  • Gemengde Slagroenten – 1 pond.
  • Blueberries Zwarte bessen – 350 gram.
  • Blauwe Kaas of Gorgonzola Kaas – Ongeveer 50 gram, gekruimeld.
  • Walnoten of Pecannoten – Voor wat extra knapperigheid en een geroosterde smaak kun je nog 30 gram fijngehakte en geroosterde walnoten of pecannoten aan je salade toevoegen.
  • Vinaigrette – Hou een fles bij de hand.
  • Culinaire Arganolie – Een paar scheutjes hiervan is al genoeg. Culinaire Arganolie zit vol met anti-oxidanten die het afweersysteem versterken en de huid beschermen tegen schade door vrije radicalen. Als er iets is wat je huid in de zomer nodig heeft dan is dat wel extra bescherming.

En nu je alle ingrediënten bij elkaar hebt kun je deze gezonde en frisse salade gaan klaarmaken. Het mooie aan salades maken is dat het snel en makkelijk is. Misschien is het de eerste keer dat je zelf iets klaarmaakt of misschien heb je maar weinig tijd. Hoe dan ook, met dit recept zul je geen enkele moeite hebben.

Laten we dus gauw gaan kijken hoe je deze salade moet maken.

Doe de eerste vier ingrediënten die we boven opnoemden in een schaal en meng deze goed. Vinaigrette eroverheen sprenkelen, zo veel of zo weinig als je wil. Zachtjes schudden totdat alle ingrediënten met de vinaigrette bedekt zijn. Sprenkel er dan nog twee scheutjes Arganolie overheen en voilà, je salade is klaar om op te dienen!

Hoe Gezond is Deze Salade?

Groene bladgroenten en salades zijn krachtbronnen voor je gezondheid. Ze vormen een rijke bron van mineralen zoals ijzer, calcium, kalium en magnesium. Ze zitten ook vol met allerlei vitamines zoals Vitamine K, Vitamine C, Vitamine E en veel Vitamines B. Groene bladgroenten bevatten ook fytovoedingsstoffen zoals beta caroteen, luteïne en zeaxanthine. Deze fytovoedingsstoffen beschermen onze cellen tegen schade en problemen die ontstaan door het ouder worden. Donkergroene bladgroenten bevatten ook een kleine hoeveelheid Omega-3 vetzuren.

Vitamines C en E

Waarschijnlijk weet je wel hoe belangrijk Vitamines C en E zijn. Het zijn allebei krachtige anti-oxidanten. Ze beschermen het lichaam tegen schade door vrije radicalen en spelen beide een belangrijke rol bij het versterken van het afweersysteem. Van Vitamine C weten we dat het bescherming biedt tegen hartziektes, en als je een mooie, gezonde en jonge huid wil is Vitamine E een betrouwbare bondgenoot.

Vitamine K

Er zijn maar weinig mensen die weten hoe belangrijk Vitamine K voor onze gezondheid is. Deze vitamine regelt de stolling van je bloed en beschermt onze botten tegen osteoporosis. Vitamine K verhindert en vermindert ook atherosclerose doordat het calcium vermindert die plak in je bloedvaten veroorzaakt. Het zou ook wel eens een belangrijke rol kunnen spelen bij de bescherming tegen ontstekingsziektes zoals arthritis. Ook kan het suikerziekte helpen voorkomen.

De groene groenten, bosbessen en culinaire Arganolie in deze salade maken het een krachtbron van gezonde voedingsstoffen.

Vond je dit een leuk recept? ‘Like’ dan onze Facebook pagina en ‘share’ deze met je vriendinnen.