Koken Met Culinaire Arganolie

Gebruik jij Gezonde Oliën Voor je Maaltijden?

Gebruik jij Gezonde Oliën Voor je Maaltijden?
Verhoog jij de smaak van alle gerechten de juiste Oliën?

Je eigen gezondheid en de gezondheid van je gezin begint in je eigen keuken. Fast food maaltijden en maaltijden uit de meeste restaurants zitten meestal vol met zout, MSG en ongezonde vetten. Om ervoor te zorgen dat de gerechten uit je keuken gezond zijn, moet je gezonde ingrediënten in je keukenkastje hebben.

Olie is een van de meest voorkomende ingrediënten in vele recepten. Je moet ervoor zorgen dat je oliedipsausjes en de oliën die je gebruikt om je gerechten te sauteren, bakken, grillen en wokken gezond is. Heb je weleens gehoord van culinaire Arganolie?

Culinaire Arganolie

Culinaire Arganolie is een van de gezondste oliën die er zijn. Arganolie komt uit Marokko en is een natuurlijk extract van de noten van de Arganvrucht. De olie wordt al duizenden jaren door de Berberstam in hun gerechten gebruikt. Ook wordt de olie gekoesterd om zijn cosmetische en medicinale voordelen.

Wat maakt culinaire Arganolie zo gezond?

Waarom zou je culinaire Arganolie in je keukenkastje moeten hebben? De olie zit boordevol essentiële vetzuren, zoals linolzuur, en bevat een grote hoeveelheid tocoferolen. Het bevat zelfs twee keer zoveel tocoferolen als in olijfolie. Tocoferolen zijn natuurlijk voorkomende chemische bestandsdelen die verwant zijn aan vitamine E. Zij fungeren als natuurlijke antioxidant en helpen daardoor de cellen in het lichaam te beschermen tegen schade door vrije radicalen. Wat maakt deze olie nog meer zo gezond.

Essentiële vetzuren

De olie bevat onverzadigde essentiële vetzuren of EFA’s. Dit zijn bouwstenen die het lichaam nodig heeft voor het vervaardigen en repareren van celmembranen.

Prostaglandine

Dit is een lipide die helpt bij het reguleren van lichaamsfuncties, zoals de hartslag, bloeddruk, bloedsomloop, soepele spiercontractie en de imuunfunctie. Deze lipide is een natuurlijke ontstekingsremmer en speelt een cruciale rol in de algemene groei en ontwikkeling van cellen.

Carotenoïden

De carotenoïden in de olie, genaamd xanthophylen, staan erom bekend het risico op artritis te verlagen.

Polyfenolen

Ook wel aangeduid als polyfenolverbindingen, staan bekend om hun antiseptische, anti-inflammatoire, anti-allergene, anti-oxidatieve en anti-aging eigenschappen.

Ferulinezuur

De olie helpt schade door UV-licht te voorkomen vanwege zijn Ferulinezuur.

Sterolen

Sterolen in de olie, zoals schottenol en spinasterol, hebben anti-kanker eigenschappen.

Vitamine E

Vitamine E is een van de meest krachtige anti-oxidanten. Het gaat de strijd aan tegen vrije radicalen voordat ze het lichaam schade kunnen toebrengen. Vitamine E beschermt ook de niveaus van essentiële vetzuren en vitamine A in het lichaam.

Maak je maaltijden gezonder en lekkerder met culinaire Arganolie.

Deel dit bericht met iedereen die je kent. Voeg onze Facebook-pagina toe aan je favorieten!