Koken Met Culinaire Arganolie

Perfecte Salade de Zomer: Aardbeien & Rucola met Arganolie

Aardbeien & Rucola met Arganolie
Aarbeien met Rucola, Smaakt dat? Zeker weten!

Nu het volop lente is en de zomer eraan komt zijn verse groenten volop verkrijgbaar en zijn er volop verfrissende saladegerechten om klaar te maken. Aardbeien en groenten zijn overal verkrijgbaar, dus waarom niet een aardbeien en rucola salade gemaakt?

Dit saladegerecht met aardbeien en rucola is perfect voor warme dagen in het voorjaar of hete dagen in de zomer. Je kunt het als bijgerecht serveren of als hoofdgerecht met stukjes kip erdoorheen. Het recept kost je maar 20 minuten om klaar te maken. Denk dus even niet aan afhalen. Besprenkel het gerecht met 1 of 2 eetlepels culinaire Arganolie voor een lekkerdere en gezondere smaak.

Ingrediënten

Ga naar de winkel voor de volgende ingrediënten.

  • Verse rucola of babyspinazieHiervan heb je ongeveer een ons nodig. Scheur de blaadjes in kleine stukjes.
  • Verse aardbeien – Hiervan heb je 150 gram nodig. De aardbeien in 4 stukjes snijden.
  • Amandelen – 30 gram geschaafde amandelen.
  • Gorgonzola kaas – Ongeveer 30 gram kruimelende Gorgonzola kaas.
  • Rode ui – 2 eetlepels fijngehakte rode ui.
  • Arganolie – Ongeveer 2 eetlepels. In plaats hiervan kun je ook olijfolie gebruiken.
  • Geconcentreerd sinaasappelsap – Eén eetlepel is genoeg.
  • Balsamico azijn – Eén eetlepel is genoeg.
  • Sinaasappelschil – 1 ½ theelepel fijngeraspte sinaasappelschil.
  • Gemalen gember – 1/8 theelepel is genoeg.

Deze ingrediënten zijn makkelijk te vinden. En nu dat je de ingrediënten hebt kunnen we beginnen met het klaarmaken van deze verfrissende, smakelijke en gezonde salade.

De Salade Klaarmaken

 

Pak een schaal en meng daarin de eerste 5 ingrediënten die we noemden. Meng in een kleinere schaal de olie, geconcentreerde sinaasappelsap, balsamico azijn, sinaasappelschil en gember. Dat is je dressing. Giet deze over de salade en schud de schaal een beetje zodat de hele salade goed bedekt is. Je kunt daarna nog een of twee eetlepels Arganolie over de salade sprenkelen voor een extra nootachtige kick.

Deze salade is erg makkelijk klaar te maken! En het mooie is dat de salade vol zit met gezonde voedingsstoffen. Aardbeien zitten vol met anti-oxidanten die het immuunsysteem versterken en de cellen van het lichaam beschermen tegen schade door vrije radicalen. Culinaire Arganolie zit eveneens vol met anti-oxidanten en bevat bovendien essentiële vetzuren die erg goed zijn voor het hart en de hersenen.

Fris je lente- en zomerdagen op met deze heerlijke salade met aardbeien en rucola!

Vergeet ook niet het recept voor deze lekkere en gezonde salade te delen met iedereen die je kent!

We willen graag meer mensen bereiken en informatie over gezondheid en uiterlijk verspreiden. Help ons en vraag je vriendinnen onze Facebook page te ‘liken’.