Koken Met Culinaire Arganolie

Kan Arganolie het Risico op Hart- en Vaatziekten Verlagen?

Kan Arganolie het Risico op Hart- en Vaatziekten Verlagen?
Kan Arganolie helpen om een positief bericht van de dokter te ontvangen?

Wist je dat culinaire Arganolie kan helpen je risico op hartgerelateerde ziekten te verlagen? Ben je je er ook van bewust dat deze gastronomische olie uit Marokko daadwerkelijk kan bijdragen aan het ongedaan maken van de effecten van hart- en vaatziekten? Nu je deze feiten weet, moet je snel zijn om ervoor te zorgen dat een flesje van deze heilzame olie voor je hart in je keukenkastje terechtkomt.

Er is al veel gezegd over de verbazingwekkende krachten van deze Marokkaanse culinaire olie om slechte cholesterol in je lichaam terug te dringen. De olie zit boordevol voedingsstoffen en is vooral gevuld met essentiële vetzuren die goed zijn voor je hart. Laten we eens dieper ingaan op de gezondheidsvoordelen van deze Marokkaanse gastronomische olie.

Voordelen van culinaire Arganolie

 • De fenolische bestandsdelen in de olie hebben aangetoond de oxidatie van LDL (low-density lipoprotein) of slechte cholesterol te verlagen en de niveaus van HDL (high-density lipoprotein) of goede cholesterol te verhogen. Een studie toonde ook aan dat Arganolie het niveau van goede cholesterol aanzienlijk hoger maakt dan olijfolie. In deze studie werden 60 personen in twee groepen verdeeld. Een groep kreeg Arganolie, terwijl de andere groep virgin olijfolie kreeg toegediend. Het resultaat na drie weken was dat de groep die Marokkaanse olie kreeg toegediend hogere HDL-niveaus had (het goede cholesterol) in vergelijking met degenen die virgin olijfolie kregen toegediend.
 • De olie beschikt ook over het vermogen triglycerideniveaus in het bloed te verlagen. Mensen zouden zich zorgen moeten maken over hun triglycerideniveau, omdat een hoog niveau tot atherosclerose kan leiden en een groter risico kan geven op hart- en vaatziekten, en beroerten.

Onderzoekers zijn van mening dat de krachten van deze olie afkomstig zijn van het hoge gehalte aan natuurlijke polyfenolen, vitamine E en plantaardige sterolen.

In de meeste ontwikkelde landen zijn hart- en vaatziekten meestal doodsoorzaak nummer een. Een verontrustend feit over hartgerelateerde ziekte is dat het niet langer geassocieerd wordt met alleen oudere mensen. Het is nog steeds zo dat een oude leeftijd je kwetsbaarder maakt voor dit gezondheidsprobleem, maar het aantal jonge volwassenen rond de leeftijd van 30 en 40 jaar die lijden aan een hartgerelateerd probleem is toegenomen.

Hier zijn andere natuurlijke stoffen die je hart bescherming bieden.

 • Omega 3 vetzuren

  Tal van studies en onderzoeken hebben gesuggereerd dat het risico op overlijden door een plotselinge hartstilstand aanzienlijk wordt verminderd bij het innemen van meer omega-3 vetzuren. Vooral de omega-3 vetzuren in vis zijn in verband gebracht met het verlagen van een mogelijk risico op plotseling overlijden door een hartstilstand, met name bij mensen die nooit symptomen van een hartkwaal hebben gehad.

 • Vitamine D

  Een laag niveau aan vitamine D wordt geassocieerd met een 26% hogere kans op overlijden door een of andere oorzaak. Een onderzoek uit 2009 bevestigde dat lagere vitamine D-niveaus een grotere rol spelen bij cardiovasculair overlijden.

 • Magnesium

  Dit is een natuurlijke stof die enorm goed is voor het hart. Een tekort aan magnesium kan het verouderingsproces van de hartspier versnellen.

Houd je hart gezond en beschermd tegen ziekte door een scheutje of twee culinaire Arganolie aan je gerechten toe te voegen. Zorg er ook voor dat je voedingsmiddelen eet die boordevol voedingsstoffen zitten die je hart bescherming bieden.