Koken Met Culinaire Arganolie

Culinaire Arganolie voor Je Dagelijkse Dosis Anti-oxidanten

Culinaire Arganolie voor Je Dagelijkse Dosis Anti-oxidanten
Je kan anti-oxidanten uit groente en fruit halen maar ook uit Arganolie.

Vandaag de dag worden steeds meer mensen er zich bewust van hoe hun eetgewoontes hun gezondheid beïnvloeden. De media vertellen verhalen over gezonde voeding, gezonde diëten en het belang van goede eetgewoontes. Veel beroemdheden zoals sportmensen, politici, reality show sterren en Hollywood sterren volgen en promoten verschillende diëten. En dat alles om er beter uit te zien en een gezonder lichaam te hebben.

Misschien heb je van beroemdheden of van mensen in jouw omgeving wel eens uitdrukkingen gehoord als “Atkins dieet”, “eiwitdieet”, “Middellandse Zee dieet” of “Hoodia dieet”. Dit zijn zo maar een paar verschillende diëten die veel mensen volgen om hun gezondheid te verbeteren en een beter leven te leiden.

Een van de populaire uitdrukkingen vandaag de dag is “dieet met anti-oxidanten”. Waarschijnlijk heb je hier wel eens van gehoord of er iets van gelezen op het net, in tijdschriften of op TV. Wat is een dieet met anti-oxidanten en waarom maakt het ons lichaam gezonder?

Laten we eerst eens bekijken wat anti-oxidanten zijn en waarom het lichaam er baat bij heeft.

We hebben allemaal “vrije radicalen” in ons lichaam. Vrije radicalen zijn onstabiele moleculen en kunnen een aanslag op het lichaam vormen, meestal in de vorm van kanker. Anti-oxidanten zijn een verdediging tegen deze vrije radicalen. Anti-oxidanten neutraliseren vrije radicalen voordat die schade in het lichaam kunnen aanrichten. Een dieet dat vol zit met anti-oxidanten helpt acute ziektes te voorkomen die door vrije radicalen worden veroorzaakt.

Wat Zijn de Beste Bronnen van Anti-Oxidanten

Waar halen we nu onze dagelijkse dosis anti-oxidanten vandaan? Als je minstens één maal per dag koffie of thee drinkt heb je geluk. Koffie en thee bevatten allebei een bepaalde hoeveelheid anti-oxidanten. Vers fruit bevat erg veel anti-oxidanten. We weten al dat fruit door gezondheidsdeskundigen aanbevolen wordt. Wist je dat culinaire Arganolie ook vol zit met anti-oxidanten? Als je je stoofpotten, salades, soep en gebakken of gegrilde maaltijden met Arganolie besprenkelt krijg je net zoveel anti-oxidanten binnen als met fruit.

De Anti-Oxidanten in Culinaire Arganolie

Culinaire Arganolie komt uit Marokko en wordt gewonnen uit de noten van de Arganboom. De olie zit vol met anti-oxidanten zoals Vitamine E, Polyfenolen, Ferulinezuur, Carotenoïden en Squaleen. Deze anti-oxidanten stoppen de beschadigende kettingreactie die door vrije radicalen veroorzaakt wordt en die uiteindelijk kan leiden tot ernstige ziektes zoals kanker.

Volg een Dieet dat Anti-Oxidanten Bevat

Om je lichaam gezond te houden zou je een dieet moeten volgen dat veel anti-oxidanten bevat. Neem altijd groenten en fruit in je dagelijkse maaltijden op (groenten zijn eveneens een goede bron van anti-oxidanten). Je kunt ook je maaltijden met een of twee eetlepels Arganolie besprenkelen en op die manier je lichaam een krachtige dosis anti-oxidanten geven.

Blijf onze posts met je vriendinnen delen en vraag je vriendinnen onze Facebook pagina te ‘liken’! Wij blijven tips voor gezondheid en uiterlijk posten!