Koken Met Culinaire Arganolie

Visfilets in Karnemelk, Hier het Overheerlijke Recept.

Visfilets in Karnemelk, Hier het Overheerlijke Recept.
De Karnemelk in combinatie met Arganolie geeft een unieke smaak.

Vis heeft al vele beschavingen duizenden en duizenden jaren gevoed en de liefde voor visgerechten is nog steeds niet gestopt. We frituren, bakken, grillen en stomen vis. We maken zelfs stoofschotels van vis en vissoepen. Vis is niet alleen heel lekker maar ook erg voedzaam. Vis zit boordevol proteïnen en essentiële vetzuren. Proteïnen zijn de bouwstenen van het leven. Ons lichaam heeft proteïnen nodig om zichzelf te herstellen en onderhouden. Essentiële vetzuren beschermen het hart en helpen in de ontwikkeling van de hersenen. Elke keer als je vis eet, maak je je lichaam gezonder.

Heb je ooit wel eens karnemelk gebruikt in je visbeslag? Als je dit nog nooit hebt gedaan dan zul je verrast worden door de heerlijke smaak van karnemelk met de knapperigheid van je visfilets.

Visfilets in karnemelk

Als je graag vis eet dan zul je dit visrecept overheerlijk vinden. Maar zelfs als je normaal gesproken visgerechten uit de weg gaat, zul je hoogstwaarschijnlijk van gedachten veranderen nadat je dit gerecht hebt geproefd.

Wat heb je nodig

Ga naar de markt of supermarkt en koop de ingrediënten voor dit recept.

 • Visfilets – Als je voor 4 personen kookt, inclusief jezelf, dan is een kilo witte vis voldoende.
 • Karnemelk – Vergeet geen karnemelk te kopen in de supermarkt anders is het geen vis in karnemelk meer. Je hebt maar één kopje nodig.
 • Bakmix voor koekjes – Hier heb je een kopje van nodig.
 • Zout – Waarschijnlijk heb je wel al zout in je keuken staan. Een half theelepeltje is al genoeg.
 • Cayennepeper – Je hebt hier alleen maar een kwart theelepeltje van nodig. Als je van pittig houdt dan kun je een beetje meer gebruiken.
 • Canola olie – Een kwart kopje zou voldoende moeten zijn.
 • Marokkaanse Arganolie – Dit is nog een ander ingrediënt dat niet zou moeten ontbreken in dit gerecht. Je hebt ongeveer 2 theelepels nodig om net voor het opdienen over de filets te sprenkelen.

Nu dat je uit vissen bent geweest (op de markt of in de supermarkt) en alles hebt gekocht wat je nodig hebt, kunnen we beginnen met koken!

Bereidingstijd

 • Stap 1. Spoel de filets af en leg ze in een bakschaal. Het is het beste om gebruik te maken van een 23 x 32 cm bakschaal.
 • Stap 2. Giet de karnemelk in de schaal en bedek de vis volledig. Pak plastic folie en dek de ovenschotel met de in karnemelk doordrenkte vis af. Zet de schotel voor 30 minuten in de koelkast. Draai de filets na 15 minuten eenmaal om.
 • Stap 3. Pak een ondiepe schaal en meng de bakmix voor koekjes, het zout en de cayennepeper. Haal de filets uit de karnemelk en leg ze in het bakmix mengsel. Vergeet niet de beide zijden gelijkmatig te bedekken.
 • Stap 4. Zet je pan op een middelgroot vuur en verwarm deze met de canola olie. Als de olie warm genoeg is, leg je er een paar filets in. Iedere zijde slechts 3 tot 4 minuten laten bakken. Leg de gebakken en goudbruine visfilets op een bord met keukenpapier. Bedek het bord met folie om de gebakken filets warm te houden tijdens het bakken van de overige filets.

Besprenkel voor het opdienen met Arganolie. Als je de vis knapperig wilt houden dan kun je de Arganolie in een apart schoteltje gieten als dipsaus. Je zult genieten van de nootachtige smaak van deze olie.