Koken Met Culinaire Arganolie

“Chillaxing” met een Recept voor Koude Zalm

%22Chillaxing%22 met een Recept voor Koude Zalm
Te warm voor een warme maaltijd, probeer dit heerlijke koude zalmrecept.

Er wordt wel eens gezegd dat wraak het beste koud wordt geserveerd, maar ik beweer dat het vis is dat je het beste koud en zelfs warm kunt serveren! Het is tijd om je geliefden te verrassen met een koud visgerecht! Je zult veel complimenten krijgen van de mensen die je uitnodigt om met jou mee te ‘chillen’ en genieten van dit koude gepocheerde zalmgerecht.

Koude gepocheerde zalm

Je hebt ongeveer 30 minuten nodig om dit gerecht te bereiden dus bij dit gerecht gaat het niet op om te zeggen: “Ik heb geen tijd om te koken”. Het is hoog tijd dat je eens wat tijd in de keuken doorbrengt en je lichaam een gezonde maaltijd voorschotelt die het verdient. Stop met het verzinnen van excuses om maar maaltijden te kunnen bestellen. Als je een gezond lichaam wilt dan zul je eerst je eetgewoonten moeten veranderen van fast food maaltijden naar gezonde zelfgemaakte maaltijden.

Wat heb je nodig

Ga naar de plaatselijke supermarkt. De ingrediënten die je nodig hebt voor dit recept zijn zo makkelijk te vinden dat een bezoek aan de supermarkt om alles te kopen niet langer dan 20 tot 30 minuten zou moeten duren.

  • Zalmfilet – Natuurlijk zou je alleen verse zalm moeten kopen. Als je kookt voor een groep van 5 personen, inclusief jezelf, dan zul je ongeveer een kilo zalmfilet nodig hebben. Een kilo zalmfilet is 1 groot stuk zalm zonder graten. De medewerker op de visafdeling zal dit wel weten.
  • Citroen – Je hebt maar 1 citroen nodig. Snijd de citroen in plakjes van ongeveer 1 cm. Bewaar enkele plakjes voor de garnering.
  • Droge witte wijn – Een half kopje is alles wat je nodig zult hebben.
  • Marokkaanse Arganolie – Sprenkel deze olie op je koude gepocheerde zalm voor een geweldige nootachtige smaak. De olie zit daarnaast vol met essentiële vetzuren die goed zijn voor het hart en de hersenen. Het zit ook boordevol antioxidanten die het immuunsysteem stimuleren en het lichaam beschermen tegen schadelijke invloeden.

Zie je hoe gemakkelijk en eenvoudig het is om de ingrediënten te vinden die nodig zijn voor dit recept? Laten we nu over gaan tot het tweede deel en dat is het bereiden van het gerecht.

Koude gepocheerde zalm bereiden

Als je het kopen van de ingrediënten al heel makkelijk vond dan zul je er snel achter komen dat dit gerecht een eitje is.

  • Stap 1. Verwarm je oven voor op 175 graden Celsius
  • Stap 2. Pak je braadslee en leg er aluminiumfolie in. De folie moet ongeveer 45 cm lang zijn, net lang genoeg om de zalm in te wikkelen. Zorg ervoor dat de zijkanten van de folie naar boven wijzen.
  • Stap 3. Leg de zalm op de aluminiumfolie in de braadslee en leg de citroenplakjes op de vis. Voeg de wijn toe aan de zalm en wikkel daarna de folie strak om de zalm heen.
  • Stap 4. Vul de braadslee met ongeveer een centimeter warm water en begin met koken. De kooktijd is slechts 30 tot 35 minuten. Dit is voldoende om de vis gaar te maken.
  • Stap 5. Haal de vis uit de folie en verwijder de citroenplakjes. Doe de folie er weer terug omheen en laat de vis afkoelen in de koelkast.

Eenmaal afgekoeld, is het gerecht klaar om te serveren! Leg de koude gepocheerde zalm in een schaal en garneer deze met citroenplakjes en/of basilicum blaadjes. (Je kunt basilicum toevoegen aan je ingrediëntenlijst om te kopen.) Voor een extra nootachtige smaak, besprenkel je de vis voor het opdienen met Marokkaanse Arganolie! Je kunt er ook voor kiezen om de gepocheerde zalm direct na de bereiding warm te serveren.

Schrijf een reactie