Koken Met Culinaire Arganolie

Gek van ‘Fish and Chips’, Niet de Traditionele Versie!

Gek van ‘Fish and Chips’, Niet de Traditionele Versie!
Geef een gezonde draai aan de traditionele Fish & Chips

Ik ben altijd al gefascineerd geweest door de Engelsen en hun cultuur. Als ik Londen bezoek, kan ik niet ophouden met het eten van hun traditionele ‘fish and chips’. Natuurlijk is dit één van de dingen waar ik af en toe naar verlang, maar ik kan me de luxe simpelweg niet veroorloven om in een opwelling naar Londen te vliegen alleen maar om mijn verlangen naar ‘fish and chips’ te bevredigen.

Het is maar goed dat ik dit ‘fish and chips’ recept tegenkwam. Ik heb pas geleden ontdekt dat ik verslaafd ben aan vis met friet en niet alleen zoals ik die in Londen heb geproefd.

Niet de traditionele ‘fish and chips’

Je hoeft geen vlucht naar Londen te boeken om een geweldige ‘fish and chips’ te eten. Je kunt het zelf in je eigen keuken maken. Dit recept is wellicht niet zoals de traditionele ‘fish and chips’ uit Engeland, maar het smaakt net zo goed! Je zult er verslaafd aan raken!

Wat heb je nodig

 • Visfilets – Als je een groep van 4 personen hebt die wachten om jouw ‘fish and chips’ te proeven, dan heb je ongeveer ¾ kilo witte visfilets nodig. Je kunt kabeljauw, schelvis of wijting halen. Ik kies altijd voor verse vis, maar je kunt ook bevroren filets gebruiken. Als ze bevroren zijn, laat ze dan eerst ontdooien.
 • Friet – Koop een pak van ongeveer 150 gram friet met zout en azijn smaak. Je moet de friet eerst pletten.
 • Peterselie

– Koop verse peterselie. Je hebt slechts een eetlepel gehakte peterselie nodig.

 • Zwarte peper – De helft van een kwart eetlepel is genoeg.
 • Boter – Een kwart kopje is genoeg. De boter moet gesmolten zijn.
 • Marokkaanse Arganolie – Je zult verliefd worden op deze extra nootachtige smaak aan je ‘fish and chips’.

Als je de ingrediënten eenmaal in huis hebt, kun je aan de slag met koken!

Het bereiden van de ‘fish and chips’

Deze knapperige en smakelijke ‘fish and chips’ is zo makkelijk klaar te maken. Je zult maar 25 minuten in je keuken nodig hebben voor dit recept!

 • Stap 1. De eerste stap is het voorverwarmen van je oven op 220 graden.
 • Stap 2. Pak je bakplaat en spuit deze in met kookspray.
 • Stap 3. Meng in een ondiepe schaal de frieten die je hebt geplet, de gehakte peterselie en peper.
 • Stap 3. Pak een kwastje en smeer beide zijden van je filets in met gesmolten boter. Bedek de filets daarna met het frietmengsel en leg ze op de bakplaat.
 • Stap 4. Nu ben je klaar om te bakken in de oven. Bak de vis ongeveer 15 tot 20 minuten. Om er zeker van te zijn dat de vis gaar is, kun je er met een vork in prikken. Als de vis makkelijk afbrokkelt, dan is je ‘fish and chips’ klaar!
 • Stap 5. Voeg een gezonde en nootachtige smaak toe aan je ‘fish and chips’ door wat Marokkaanse Arganolie over de filets te sprenkelen of de olie als een dipsausje te serveren.

Bevredig je verlangen naar ‘fish and chips’ met dit eenvoudige recept!