Koken Met Culinaire Arganolie

Verwen Je Smaakpapillen met de Aziatische Keuken

Verwen Je Smaakpapillen met de Aziatische Keuken
Heerlijke smaak van de Aziatische keuken!

Aziatische tilapia salade is een gerecht met als hoofdbestanddeel een vis die tilapia genoemd wordt. Het is makkelijk te maken omdat de salade geen speciaal kookgerei vereist. Gewoon de ingrediënten bij elkaar zoeken en een beetje opbraden waarbij je de ingrediënten voorzichtig één voor één toevoegt.

Vis is een uitstekende bron van eiwitten en essentiële vetzuren. Deze voedingsstoffen zijn belangrijk om je lichaam gezond te houden! In deze tijd van vlug vlug vlug is het goed dat je gerechten leert die makkelijk en snel klaar te maken zijn. Je hoeft geen maaltijden van fast food ketens te eten. Deze maaltijden zitten vol met ongezond vet en vormen een serieus risico voor je gezondheid! Dit salade recept met tilapia is een gezonde maaltijd die erg makkelijk en snel op te dienen is, zelfs als je niet veel ervaring in de keuken hebt!

Hier is wat je nodig hebt om deze lekkere Aziatische tilapia salade klaar te maken.

Ingrediënten

  • Tilapia filets – een pond, in reepjes van een paar centimeter gesneden
  • Lente-uitjes – drie stuks, fijngehakt
  • Sesam gember dressing – 60 ml
  • Baby maïs – een blik van 400 gram. In plakjes snijden en afspoelen
  • Gemengde sla – 300 gram
  • Culinaire Arganolie – om er vlak voor het serveren overheen te sprenkelen voor wat extra smaak

Aanwijzingen

Doe als je alle ingrediënten bij elkaar hebt de vis en de lente-uitjes in een middelgrote schaal. Voeg 2 eetlepels van de sesam gember dressing toe. Doe de schaal in de koelkast en laat 10 minuten afkoelen.

Haal de schaal na 10 minuten uit de koelkast en leg de reepjes tilapia filet op bakpapier. Braad de reepjes 5 tot 6 minuten; de vuistregel is dat de vis klaar is als de buitenkant helemaal ondoorzichtig is.

Terwijl je daarop wacht zou je alvast de dressing kunnen klaarmaken. Meng de baby maïs, de sla en de rest van de sesam gember dressing in een grote schaal. Serveer dit samen met de tilapia filets wanneer die klaar zijn.

Om de smaak goed tot zijn recht te laten komen kun je een beetje culinaire Arganolie over de Aziatische tilapia salade sprenkelen. Doe dit bij voorkeur als de vis ietsje afgekoeld is. Arganolie wordt bitter als het opgewarmd wordt.

Eet smakelijk met dit gezonde en lekkere gerecht!