Koken Met Culinaire Arganolie

Lekkere Sappige Rundvleessalade – Laat Maar Komen!

Lekkere Sappige Rundvleessalade – Laat Maar Komen!
Dit is een salade waar iedereen van kan houden!

In dit recept staat biefstuk centraal. Het is een heerlijk gerecht met biefstuk gemarineerd in rode chili en op tomaten gebaseerde kruiden. Het heeft de juiste hoeveelheid pit om wat extra’s aan de smaak toe te voegen. Eerst wordt de biefstuk gegrild en in reepjes gesneden. Daarna doe je er je favoriete sla, verse papaya en met honing geroosterde pinda’s overheen. Het is zo’n salade waar je geen genoeg van kunt krijgen.

Het duurt ongeveer twaalf minuten om klaar te maken en het is voor vier personen. Om te beginnen heb je het volgende nodig:

  • Biefstuk of mager rundvlees – 4 ons zonder bot, in reepjes van ongeveer 2 cm dik gesneden
  • Zout
  • Rode chilipasta – 1 á 2 eetlepels
  • Limoensap– 80 ml
  • Bakolie– drie eetlepels
  • Hoisin saus – twee eetlepels
  • Romeinse sla – 3 ons, geraspt
  • Papaya – een middelgrote, bij voorkeur vers. Schillen, de zaadjes eruit halen en in schijfjes snijden.
  • Met honing geroosterde pinda’s – fijngehakt, 2 eetlepels
  • Culinaire Arganolie – om eroverheen te sprenkelen

Aanwijzingen

Neem de biefstuk en strooi er zout overheen. Zorg dat het oppervlak helemaal bedekt is. Smeer de rode chili pasta over één of allebei de kanten van het vlees (hangt van je persoonlijke voorkeur af), en leg de reepjes vlees dan op een bord of doe ze in een afsluitbare zak. Dek het bord af of sluit de zak af en laat ongeveer een half uur op kamertemperatuur marineren. Om de smaak echt goed in het vlees te laten trekken kun je het ook een nacht in de koelkast leggen.

Breng je grill op middelhoog vuur. Als je een electrische grill hebt zet die dan op 65 graden Celsius zodat het vlees kan grillen totdat het half gaar is. Grill het vlees zonder deksel en draai het halverwege om. In plaats van grillen kun je het vlees ook in een braadpan doen en 8 á 10 cm boven direct vuur 12 tot 15 minuten braden. Ook nu weer zorgen dat het vlees slechts half gaar wordt. Laat het vlees als het klaar is afkoelen. Daarna inpakken en opzij zetten.

Tijd voor de dressing. Doe de limoensap, hoisin saus en olie in een glazen pot met deksel en schud deze goed. Leg de Romeinse sla op vier gekoelde borden. Snij de biefstuk in dunne reepjes, leg deze reepjes op de sla en voeg dan de papaya schijfjes toe. Sprenkel de dressing over het vlees, strooi de pinda’s eroverheen en het is klaar om op te dienen.

Voordat je het vlees op tafel zet sprenkel je er nog wat Arganolie overheen om de smaak te verbeteren. Arganolie wordt bitter als het warm wordt dus je kunt dit het beste doen vlak voordat je het opdient.

Smakelijk eten met deze rundvleessalade!