Koken Met Culinaire Arganolie

Varkenslapjes in Balsamico van een Nootachtige Kant!

Varkenslapjes in Balsamico van een Nootachtige Kant!
Verrijk je Varkenslapjes met Arganolie.

Dit is een Varkenslapjes in Balsamico gerecht dat vrijwel iedereen kan koken! Behalve natuurlijk baby’s! De ingrediënten die je nodig hebt zijn makkelijk te krijgen en het koken zelf is net zo makkelijk als 2 + 2! Neem eens de tijd (het duurt niet lang) om dit gerecht te maken en serveer jezelf of je geliefden deze smakelijke varkenslapjes!

Varkenslapjes in Balsamico met Extra Nootachtige Smaak

Klaar om in de keuken aan de slag te gaan? Ga eerst even naar de buurtsuper om de volgende benodigdheden in huis te halen!

Ingrediënten Die Je Nodig Hebt

Hier is de lijst van ingrediënten voor dit recept!

  • Varkenslapjes – Als je voor 2 of 4 mensen kookt dan heb je genoeg aan 4 varkenslapjes zonder bot. Het beste neem je lapjes van ongeveer 2 cm dik.
  • Citroenpeper – 2 theelepels.
  • Plantaardige olie – Ongeveer 1 eetlepel.
  • Balsamico Azijn – 125 ml.
  • Kippenbouillon in Blik – 80 ml van het blik is genoeg.
  • Marokkaanse Arganolie – Ongeveer 1 tot 2 eetlepels. Deze olie heeft een sterke nootachtige smaak en geur dus gebruik bij het sprenkelen maar een klein beetje. Het geweldige van deze olie is dat het vol zit met Vitamine F oftewel Omega 6 wat hart en hersenen goed doet. Het zit ook vol met anti-oxidanten. Als je deze blog regelmatig leest dan weet je dat anti-oxidanten het lichaam kunnen beschermen tegen ernstige en langdurige ziekten zoals hartziektes, huidziektes en ook kanker!

Nu dat je je ingrediënten hebt is het tijd om in de keuken aan de slag te gaan!

Laten We Die Lapjes Gaan Bakken!

Dit gerecht duurt maar 5 minuten voor de voorbereiding en 10 minuten voor het koken zelf! Makkelijk toch?

  • Stap 1. Lapjes afspoelen en droogdeppen. Bestrooi beide zijden van de lapjes grondig met citroenpeper.
  • Stap 2. Zet je koekenpan op het fornuis. Zet het vuur op middelhoog en giet de plantaardige olie in de pan. Leg de varkenslapjes in de pan zodra de olie opgewarmd is. Aan beide zijden bruinbakken. Normaal duurt dat 3 minuten per kant. Haal de lapjes uit de pan en hou ze warm.
  • Stap 3.Giet de balsamico azijn en bouillon in de koekenpan en hou het vuur op middelhoog. Goed roeren. Maak tijdens het roeren kleine stukjes vlees die aan de pan zijn blijven zitten los en roer die er ook doorheen. Deze gekarameliseerde overgebleven stukjes vlees zijn erg rijk aan smaak! Zet het vuur uit zodra de saus een beetje verdampt en dunner geworden is (ongeveer 4 minuten) en giet met een lepel de saus over je varkenslapjes.
  • Stap 4. Besprenkel de varkenslapjes voordat je ze opdient eerst nog met Arganolie voor die nootachtige smaak en extra gezondheid!

Dit gerecht duurt maar 15 minuten om klaar te maken, en het smoesje dat je geen tijd hebt om te koken heb je dus niet meer! En het het gerecht is zo makkelijk dat je ook niet kunt zeggen “Ik kan niet koken”!