Koken Met Culinaire Arganolie

Maak Je Keuken Klaar voor Gezond Koken!

Maak Je Keuken Klaar voor Gezond Koken!
Bij gezond koken komt automatisch een gezond gewicht.

Wat geweldig dat je eindelijk gekozen hebt om fast food maaltijden uit je dagelijkse menu te schrappen en gezworen hebt om voortaan in je eigen keuken gezond te koken. Als je zelf je maaltijden klaarmaakt ben je de baas over wat er wel en niet op je bord komt. De bedoeling is natuurlijk om te zorgen dat er alleen gezonde ingrediënten in komen en geen ongezonde.

Maar voordat je aan gezonde zelfgekookte maaltijden kunt beginnen moet je eerst wat basisbenodigdheden in je keuken hebben. Hier volgt een lijst van basisbenodigdheden voor gezond koken!

Een Magnetron

Je kunt gezonde ingrediënten zoals groenten in een magnetron stomen en het mooiste is dat dat nog snel klaar is ook. Stomen is erg gezond. Bij stomen voorkom je dat voedingsstoffen verloren gaan die anders door water verdund zouden worden. Vergeleken met bakken is stomen een gezondere keuze. En omdat koken in een magnetron heel snel gaat heb je ook geen excuus meer om na een lange dag bij een fast food keten te stoppen. Je kunt je gezonde maaltijden ook van tevoren koken zodat je ze alleen nog maar in de magnetron hoeft op te warmen.

Een Vleesthermometer

Veel mensen vertrouwen erop dat als ze geen roze sappen meer zien dat het vlees dan gaar is. Maar de beste manier om zeker te weten dat vlees goed gaar is is de temperatuur aan de binnenkant te meten. Vlees is gaar als het 70° C of warmer is.

Verschillende Snijplanken Voor Verschillende Typen Voedsel

Je zou op z’n minst twee snijplanken in je keuken moeten hebben. Een voor vlees en vis en een voor groenten en fruit. Waarom? Om het verspreiden van ziektes via voedsel te voorkomen. Het is ook het beste om houten snijplanken te gebruiken in plaats van plastic, omdat bacteriën zich in de spleetjes van plastic snijplanken kunnen verstoppen.

Gebruik Pannen Met Een Anti-Aanbak Laag

Te veel vet en olie bij het koken maakt je maaltijden ongezond. Door een pan met een anti-aanbak laag te gebruiken heb je bij het koken minder olie en vet nodig.

Maatbekers en Maatlepeltjes

Het is goed om maatbekertjes en maatlepeltjes bij de hand te hebben als je je gezin gezonde maaltijden wil voorzetten. Zorg dat je twee sets hebt. Een voor droge en een voor natte ingrediënten.

Een Weegschaal

Je porties onder controle houden is essentieel voor gezond eten. Met een weegschaal heb je onder controle hoeveel je eet en kun je ook precies bepalen hoeveel van elk ingrediënt er in je recept gaat.

Kruiden en Specerijen

Zout is niet het enige ingrediënt dat smaak aan je gerechten kan toevoegen. Door kruiden en specerijen te gebruiken kun je de hoeveelheid zout die je binnenkrijgt verminderen.

Gezonde Oliën

Gebruik gezonde oliën zoals olijfolie voor je maaltijden. Gebruik culinaire Arganolie als dip of om over je maaltijden heen te sprenkelen. Arganolie is goed voor het hart omdat het het gslechteh cholesterol in je bloed verlaagt. Het verbetert ook het immuunsysteem.