Koken Met Culinaire Arganolie

Gezond Honing Geglazuurde Kip Recept

Gezond Honing Geglazuurde Kip Recept
Profiteer van alle gezondheidsvoordelen van Honing.

Ben je het ermee eens als iemand zegt dat gebakken kip een stukje van de hemel op aarde is? Of misschien geluk? Heb je ooit wel eens iemand op deze manier horen praten over kip? Als je dit recept voor honing geglazuurde kip hebt geproefd, zul je er waarschijnlijk hetzelfde over denken en deze dingen zeggen.

De zomer is de tijd voor barbecuefeesten en dit recept voor honing geglazuurde kip, hoewel technisch gezien geen barbecue, zal je smaakpapillen zeker gek maken. Als je een kleine bijeenkomst wilt organiseren met je vrienden en familie, pak deze keer dan geen grill uit de kast. In plaats van gegrilde kip of geroosterd varkensvlees te serveren, kun je een bord of twee met honing geglazuurde kip opdienen. Dit kipgerecht is perfect met ijskoud bier!

Lekkere honing geglazuurde kip

Hier is een recept voor 4 tot 6 gasten! Laten we verdergaan met de ingrediënten!

Ingrediënten

Hier is een lijst met wat je nodig hebt voor je o zo lekkere kiprecept!

  • Bloem voor alle doeleinden – Je hebt ongeveer een half kopje nodig.
  • Zout – Een theelepeltje is al genoeg.
  • Cayenne peper – Een half theelepeltje is genoeg.
  • Kip – Je kunt een gegrilde of gefrituurde kip gebruiken. Voor 6 personen zul je ongeveer 1,5 kilo nodig hebben. Vergeet de kip niet in stukjes te snijden.
  • Boter – Een half kopje gesmolten boter is alles wat je nodig zult hebben. Dit moet worden verdeeld.
  • Bruine suiker – Je hebt een kwart kopje nodig.
  • Honing – Een kwart kopje is genoeg.
  • Citroensap – Slechts een kwart kopje is genoeg.
  • Sojasaus – Je hebt slechts een eetlepel nodig. Het is het beste om de gereduceerde natrium sojasaus te gebruiken, maar je kunt ook de gewone sojasaus gebruiken.
  • Kerriepoeder – Je zult maar 1,5 theelepel nodig hebben.

Nu dat je alles hebt wat voor dit recept nodig is, wordt het tijd om aan de slag te gaan in de keuken. Je hebt ongeveer 2 uur in de keuken nodig om dit kiprecept klaar te maken. De voorbereidingstijd is vrij kort en duurt slechts 15 minuten. Het bakgedeelte zal ongeveer 1 uur tot 1 uur en 25 minuten duren.

Instructies

Pak een ziplock-zakje en begin met het mengen van de bloem, het zout en de cayenne peper. Doe de stukjes kip erbij en schud de zak om ze goed te bedekken. Als dit gedaan is, pak je je pan en doe je er ongeveer 4 eetlepels gesmolten boter in. Voeg de stukjes kip toe aan de pan. Draai de stukjes eenmaal om om ze evenredig te bakken. Nu is de kip klaar om gedurende een half uur op 350 graden Celsius zonder deksel te bakken.

Terwijl de kip bakt, start je met het mengen van de suiker, honing, sojasaus, kerriepoeder, het citroensap en natuurlijk de gesmolten boter die je opzij had gezet. Giet dit mengsel over de kip en bak het dan nog eens voor een extra 45 minuten of totdat de kip mals is. Vergeet niet om de kip een paar keer te bedruipen met de boterrestjes.

Net voor het opdienen, besprenkel je de kip met Marokkaanse Arganolie of maak een dipsausje van Arganolie voor erbij. Deze olie geeft de honing geglazuurde kip een nootachtige smaak en natuurlijk een extra gezonde boost.