Koken Met Culinaire Arganolie

Is De Olie In Jouw Keuken Goed voor Je Gezondheid?

Is De Olie In Jouw Keuken Goed voor Je Gezondheid?
Staat Arganolie ook al in jouw keuken?

Ze zeggen wel eens dat goede gezondheid begint in de keuken! En dat zou best wel eens waar kunnen zijn. Je lichaam krijgt de voedingsstoffen die het nodig heeft via het voedsel dat je eet. Als je ongezond eet mag het geen verrassing zijn dat je gezondheid ook niet zo best is.

Een compliment aan jezelf als je eindelijk besloten hebt geen fast food maaltijden meer te eten. Vanaf het moment dat het dagelijkse menu van de meeste gezinnen ging domineren zijn we immers steeds ongezonder geworden. Zelfs jonge kinderen en jonge volwassenen hebben al last van ernstige gezondheidsproblemen die vroeger alleen bij oudere mensen voorkwamen. Het aantal kinderen met overgewicht, suikerziekte en hartproblemen neemt toe. Een van de oorzaken daarvan is ongezond eten.

Het wordt inderdaad tijd om weer zelf je eten klaar te maken en op die manier beter op je gezondheid te letten. De sleutel tot gezonde maaltijden is gezonde ingrediënten in je keukenkastje.

Laten we beginnen met je olie. Weet jij welke woorden meestal in één adem genoemd worden met olie?

 • Cholesterol

  Er zijn twee types cholesterol: LDL en HDL. Van deze twee is LDL de vijand oftewel wat we meestal het slechte cholesterol noemen. Cholesterol is essentieel voor een aantal lichaamsfuncties. Te veel cholesterol in je bloed, met name het “slechte cholesterol”, verhoogt echter het risico op hart- en vaatziektes.Het is belangrijk om op te merken dat oliën geen cholesterol bevatten. Ze bevorderen echter wel de vorming ervan. Cholesterol zit alleen in dierlijk voedsel zoals vlees en zuivelproducten. Een gezonde olie die het gslechte cholesterolh in het bloed verlaagt is Marokkaanse Arganolie!

 • Enkelvoudig Onverzadigde Vetzuren

  Dit type vetzuren is gezond omdat ze de hoeveelheid slecht cholesterol en triglyceriden omlaag brengen zonder ook het goede cholesterol te verminderen.

 • Meervoudig Onverzadigde Vetzuren

  Deze vetzuren brengen zowel goed als slecht cholesterol omlaag. Dit is slecht voor je gezondheid omdat te weinig goed cholesterol de kans op hartproblemen vergroot.

 • Verzadigde Vetten

  Je zou niet te veel verzadigde vetten moeten eten. Te veel verzadigd vet verhoogt de niveau’s van goed én slecht cholesterol in je bloed. Dit leidt tot de opbouw van vetafzettingen in de wanden van je bloedvaten die kunnen leiden tot bloedstolsels en hartproblemen.

 • Onverzadigde vetten

  Onverzadigde vetten zijn erg goed voor je gezondheid. Dit type vet verhoogt het cholesterol in je bloed niet en minimaliseert daardoor de kans op hartproblemen. Een van de culinaire oliën die vol zitten met onverzadigde vetzuren is Arganolie!

Culinaire Arganolie: Een Erg Gezonde Olie

Deze olie uit Marokko verlaagt niet alleen het “slechte cholesterol” maar versterkt ook het immuunsysteem van het lichaam. Het houdt ook huid, haar en nagels gezond en beschermt deze tegen schade! Arganolie zit vol met talrijke anti-oxidanten zoals Vitamine E, Polyfenolen, Ferulinezuur, Carotenoïden en essentiële onverzadigde vetzuren! Gebruik deze olie om over je gerechten te sprenkelen of als dip!

Schrijf een reactie