Koken Met Culinaire Arganolie

Hoe De Zomer Terug In Je Keuken Te Brengen!

Hoe De Zomer Terug In Je Keuken Te Brengen!
Des te meer kleren, des te zomers het is!

Je kunt de zomer nog wat langer laten duren! Zelfs als de zomervakantie al voorbij is en zelfs als het al niet meer zo’n mooi weer is kun je deze dagen toch nog doen alsof je in het midden van de zomer zit. Hoe? Door zomers te koken!

Hier is een recept dat de kleuren van de zomer weer op je bord brengt! Dit roerbakrecept is absoluut om van te genieten. De kleuren en frisse smaak roepen herinneringen op aan de zomertijd. Dit smakelijke gerecht is erg makkelijk klaar te maken en de ingrediënten zijn niet duur. Voor 10 euro kun je al aan het roerbakken gaan!

Roerbakken met Kleuren

Hier zijn de ingrediënten die je nodig hebt!

Ingrediënten

 • Olijfolie – Ongeveer 2 eetlepels.
 • Paprika – Twee middelgrote paprika’s is genoeg. Neem een rode en een groene. In reepjes snijden.
 • Ui – Een kleine ui, in stukjes gesneden.
 • Knoflook – Twee teentjes, eveneens in stukjes gesneden.
 • Kippenfilet – Kippenfilet zonder bot en zonder vel. Voor een 4-persoons recept heb je ongeveer 600 gram nodig. In stukjes van 2 cm snijden.
 • Zout – Ongeveer een theelepel.
 • Zwarte Peper – Een snufje geeft je maaltijd wat extra pit en smaak.
 • Sojasaus – Afhankelijk van je smaak. 1 eetlepel zou genoeg moeten zijn.
 • Citroen – Snij 1 citroen in puntjes voor de garnering.

Klaar… Roer… Bak!

 1. Verhit een eetlepel olie ongeveer een halve minuut in een wok of koekenpan. Voeg als de olie heet is de reepjes paprika, ui en knoflook toe. 5 minuten blijven roerbakken. Zet de groenten even opzij op een bord.
 2. Verwarm de resterende olie 30 seconden in de wok. Doe de kip erin en strooi zout en peper eroverheen. 6 minuten blijven roerbakken of totdat alle stukjes kip gaar zijn. Doe de groenten terug in de wok en blijf roeren. Je kunt er alvast een klein beetje sojasaus in doen.
 3. Het gerecht kan nu opgediend worden. Verdeel de kleurrijke gebakken kip + groenten gelijkelijk over 4 borden en garneer elk bord met de citroenpuntjes. Onmiddellijk voor het serveren kun je culinaire Arganolie over de kip en groenten sprenkelen. Arganolie heeft die nootachtige smaak die de smaken van de ingrediënten in dit recept prima aanvult. De olie zit ook vol met gezonde voedingsstoffen die dit van zichzelf al gezonde recept nog gezonder en nog lekkerder maakt!

Dit kleurrijke en smakelijke roerbakgerecht brengt de smaken van de zomer gegarandeerd terug!

Schrijf een reactie