Koken Met Culinaire Arganolie

Couscous met Pittige zalm en Honing

Couscous met Pittige zalm en Honing
Zalm en Cous Cous werken perfect samen als gerecht!

Couscous en zalm??!! Wat is daar niet lekker aan!

Ten eerste is couscous een geweldige Marokkaanse maaltijd waar je gemakkelijk culinaire Arganolie in kunt verwerken. Met de lovende woorden van gezondheidsexperts over de anti-verouderende voordelen van deze olie weet ik zeker dat je alles afstruint voor recepten met dit vloeibare goud. Ten tweede weten we allemaal dat zalm enorm goed is voor de huid. Jazeker, dit gerecht is absoluut “het gerecht” voor mensen die schoonheidsbewust zijn. Naast de schoonheidsvoordelen die verbonden zijn met Arganolie, is het culinaire type van deze olie ook heel gezond. Deze olie, die boordevol anti-oxidanten en essentiële onverzadigde vetzuren zit, is ideaal voor het hart, immuunsysteem en de hersenen!

Dit gerecht bevat geen zuivelproducten, dus diegenen met lactose-intolerantie kunnen nu een zucht van verlichting slaken. Het recept dat ik je ga geven is voor twee personen, maar voel je vrij om de nodige aanpassingen te doen. De voorbereiding duurt slechts 5 minuten en het koken zal ongeveer 15 minuten in beslag nemen. Als je een type bent dat het heel druk heeft, dan is het goede nieuws dat het slechts 10 minuten in beslag zal nemen om de zalm te marineren. Je hoeft je er ’s nachts dus geen zorgen over te maken!

Laten we als eerste de zalm klaarmaken. Hiervoor hebben we nodig:

  • 1 citroen
  • Een paar fijngesneden lente-uitjes
  • 2 theelepels olijfolie
  • 2 zalmfilets zonder graten en huid
  • 1 grote geperste knoflook
  • Gemengde kruiden van gemalen koriander, paprika en een snufje cayennepeper en zwarte peper

Stel de oven in op 200C/heteluchtoven 180C/gas 6. Terwijl je wacht op de juiste temperatuur van de oven, schil en pers je 1 citroen. Doe de ½ van het sap met de schil en de rest van de ingrediënten, behalve de zalm, in een kom. Laat de marinade goed intrekken.

Leg de zalmfilets in een ondiepe schaal en giet de marinade eroverheen. Laat het voor 10 minuten intrekken.

Terwijl je de marine goed in de filets laat intrekken, kook je de couscous. Hiervoor hebben we nodig:

  • 140g couscous
  • 1 theelepel olijfolie
  • Resterende citroensap
  • Arganolie om te besprenkelen

Doe de couscous in een grote kom. Voeg de resterende citroensap, olie en lente-uitjes van de zalmmarinade toe. Giet er 150ml kokend water bij. Afdekken en opzij zetten.

Tegen die tijd moet je oven goed zijn opgewarmd. Leg de zalm op een bakplaat bedekt met folie en bak je de zalm voor 15 minuten. Nadat je de bakplaat eruit hebt gehaald, bedek je iedere filet met een theelepeltje honing voor een zoetige smaak.

Nu ben je helemaal klaar!

Leg de couscous op een bord met de zalm erbovenop. Giet het sap van de bakplaat over het gerecht en besprenkel met Arganolie voor die extra gezonde kick! Als je je creatief voelt, kun je het gerecht garneren met partjes citroen.