Koken Met Culinaire Arganolie

Waarom je je Maaltijden zou Moeten Verrijken met Arganolie

Waarom je je Maaltijden zou Moeten Verrijken met Arganolie
De voordelen van Arganolie!

Alles wat je nodig hebt om veroudering te bestrijden, is te vinden in voeding. Artsen kunnen dit punt niet nog meer benadrukken. Je kunt je blauwe bessen thuis als vanzelfsprekend beschouwen, maar gezondheidsexperts zeggen dat als mensen precies wisten hoe rijk deze vruchten zijn aan anti-oxidanten, de winkels al gauw geen voorraad meer zouden hebben van deze wonderproducten. Hetzelfde geldt voor culinaire Arganolie.

Veel mensen zijn al op de hoogte van de anti-verouderingsvoordelen van de cosmetische versie, daar dit product de laatste tijd het onderwerp van gesprek is. Maar wist je dat de culinaire versie naast anti-veroudering nog een groot aantal andere voordelen voor de gezondheid heeft? Sommigen beweren dat het besprenkelen van hun gerechten met Arganolie een onnodige extra stap is, vooral als ze al een gezonde maaltijd hebben klaargemaakt. Maar artsen geven een paar zeer overtuigende redenen waarom het verrijken van je maaltijd met deze wonderolie de moeite waard kan zijn.

Voorkomen van kanker

Onderzoekers hebben geconcludeerd dat regelmatige consumptie van de culinaire Marokkaanse wonderolie zal helpen om verschillende vormen van kanker te voorkomen. Vraag je je af wat de wetenschappelijke achtergrond hiervan is? Dit komt door het hoge oliezuur, linolzuur en de fenolen in deze olie. Deze metabolieten hebben aangetoond dat ze een aantal beschermende effecten hebben tegen kanker. Uit ditzelfde onderzoek is ook naar voren gekomen dat het niveau van gamma tocoferol (een vorm van vitamine E) in dit zogenoemde vloeibare goud hoger is in vergelijking met andere olie. Van gamma tocoferol is aangetoond dat het sterke chemopreventieve en anti-inflammatoire eigenschappen heeft.

Voorkomen van cardiovasculaire ziekten

Een andere studie in 2005 was erop gericht om te beoordelen of de consumptie van deze olie het risico op hart- en vaatziekten wel of niet kan verminderen. Zestig gezonde Marokkanen hebben vrijwillig deelgenomen aan dit onderzoek. Ze werden allemaal gevraagd om twee weken lang ten minste 25 gram boter per dag te consumeren. De helft van de zestig vrijwilligers werd gevraagd om drie weken lang 25 gram Arganolie per dag te consumeren. De resultaten van de studie toonden aan dat de olie uit Marokko het triglycerideniveau bij mannen aanzienlijk had verlaagd. Een hoog niveau van triglyceriden in het bloed wordt vaak in verband gebracht met hart- en vaatziekten, en beroertes.

Hoe kun je Arganolie opnemen in je dagelijkse maaltijden

In Marokko wordt deze olie vaak gebruikt als dipsausje voor brood. Ze hebben deze versie zelfs Amlou genoemd, waarbij geroosterde amandelen worden toegevoegd aan de olie om een pindakaasachtige consistentie te bereiken. Dit vloeibare goud kan ook worden gebruikt als dressings voor salades. Je kunt het ook vlak voor het opdienen besprenkelen over couscous en gerechten, zoals gebraden kip.

Beschikbaarheid van Arganolie

Vanwege de voordelen is deze olie niet meer exclusief voor Marokkanen. De meeste winkels in ontwikkelde landen hebben dit product al opgenomen in hun schappen.