Koken Met Culinaire Arganolie

Het Mediterrane Dieet kan het Hart Gezond Houden

Het Mediterrane Dieet kan het Hart Gezond Houden
Eet jezelf gezond, leef als een Italiaan!

Een recente studie heeft uitgewezen dat het volgen van een mediterraans dieet zeer goed kan zijn voor je gezondheid, en in het bijzonder voor je hart. Uit het onderzoek blijkt dat de overstap naar een mediterraans dieet hartaanvallen, beroertes en overlijden door hart- en vaatziekten met 30% kan voorkomen bij mensen die een hoog risico hebben om deze ziekten te krijgen. The New England Journal of Medicine publiceerde onlangs de bevindingen van dit onderzoek op hun website.

Het onderzoek naar de effecten van het mediterrane dieet op hartproblemen werd bijna 5 jaar lang uitgevoerd en de resultaten waren opzienbarend voor de deskundigen. De studie omvatte drie groepen. De ene groep volgde een dieet met weinig vet, terwijl de overige twee groepen een mediterraans dieet volgden. Eén groep die een mediterraans dieet volgde, consumeerde elke week extra virgin olijfolie en elke dag minstens 4 eetlepels van deze olie. Een andere groep consumeerde elke dag minstens 30 gram gemengde noten, zoals amandelen, walnoten en hazelnoten. De groepen die het mediterrane dieet volgde, consumeerde elke dag ten minste 3 porties fruit en twee porties groenten, en ten minste drie keer in de week vis. Ook peulvruchten, zoals bonen, erwten en linzen werden minstens driemaal per week in het dieet opgenomen. De deelnemers aten alleen wit vlees en degenen die gewend waren om te drinken, werd gevraagd om iedere week minstens 7 glazen wijn bij hun maaltijden te drinken. De deelnemers werd ook gevraagd om koekjes die commercieel werden vervaardigd, en ook taart en gebak te vermijden. De consumptie van zuivelproducten en verwerkt vlees werd ook beperkt.

Als je je hart gezond wilt houden, dan zou je serieus moeten overwegen om over te schakelen op een mediterraans dieet dat gezond is voor je hart.

Het Mediterrane dieet volgen

Wat komt er bij je op als je denkt aan de Middellandse Zee? Je hebt waarschijnlijk een paradijs in gedachten met mensen die op een ontspannen manier leven. Nu dat de bevindingen van het onderzoek naar het mediterrane dieet zijn geopenbaard, zullen veel mensen bij het woord Middellandse Zee denken aan het dieet waar de inwoners van deze regio van houden.

De mensen van het Middellandse-Zeegebied houden van dineren met maaltijden die bestaan uit vis, fruit, groenten, olijven en knapperig brood gemaakt van volkoren granen en gedoopt in olijfolie. Bij de maaltijden wordt meestal een glas wijn geserveerd.

Wees zoals de mensen van het Middellandse-Zeegebied

De mensen uit het Middellandse-Zeegebied hebben een dieet gevolgd bestaande uit een hoog gehalte aan plantaardig voedsel en enkelvoudige onverzadigde vetten. Olijfolie is een grote bron van deze enkelvoudige onverzadigde vetten of gezonde vetten. Je kunt ter vervanging ook culinaire Arganolie gebruiken, daar deze olie ook boordevol zit met deze gezonde vetten en anti-oxidanten. Dit type dieet is niet alleen gezond, maar is ook vol van smaak. Afgezien van het volgen van een gezond dieet, zijn de mediterrane mensen ook voldoende en regelmatig fysiek in beweging. Maar ze denken niet aan hun eetgewoonten als een dieetplan, en ze staan eenvoudig en ontspannen in het leven.

Blijf je vrienden vragen om onze Facebook-pagina leuk te vinden en dan zullen wij doorgaan met het publiceren van gezondheids- en schoonheidstips!