Koken Met Culinaire Arganolie

Diabetes 101: Hoe Culinaire Arganolie Kan Helpen

Hoe Culinaire Arganolie Kan Helpen
Arganolie helpt in de strijd tegen Diabetes

In de Verenigde Staten lijden 25,8 miljoen kinderen en volwassenen of 8,3% van de bevolking aan diabetes. Dit zijn cijfers volgens de 2011 National Diabetes Fact Sheet. Dit is een alarmerend aantal. Complicaties van diabetes zijn onder andere hart- en vaatziekten en beroertes, hoge bloeddruk, blindheid, nierziekte, aandoeningen van het zenuwstelsel (neuropathie) en amputaties.

Wat is diabetes?

Diabetes mellitus of diabetes zoals we het in de volksmond noemen, is een groep van metabole ziekten. Een abnormaal hoge bloedsuiker of glucoseniveaus in het bloed zijn kenmerkend voor deze ziekte. Ons lichaam produceert insuline om het glucoseniveau laag te houden, echter bij diabetici is er een afwezigheid of onvoldoende productie van insuline.

Twee soorten diabetes

Er zijn twee soorten diabetes. Dit zijn Type 1 en Type 2 diabetes. Type 1 diabetes wordt ook wel insulineafhankelijke diabetes of juveniele diabetes genoemd, terwijl type 2 diabetes in het verleden werd aangeduid als niet-insuline afhankelijke diabetes of ouderdomssuiker.

Type 1 diabetes

Type 1 diabetes wordt vaak gediagnosticeerd bij jonge volwassenen en kinderen, dit is ook de reden waarom het vroeger juveniele diabetes werd genoemd. Bij deze vorm van diabetes is het lichaam niet in staat insuline te produceren. Insuline zet voedsel, suiker en zetmeel om in energie die het lichaam nodig heeft voor de dagelijkse functies. Type 1 diabetes wordt beschouwd als een auto-immuunziekte. Wat er gebeurt, is dat het immuunsysteem antistoffen en ontstekingscellen produceert die de lichaamseigen weefsels aanvallen en daarmee schade aanricht. De bètacellen van de alvleesklier, die insuline produceren, worden beschadigd en hierdoor is het lichaam niet meer in staat insuline te produceren. Type 1 diabetes wordt deels geacht erfelijk te zijn, maar daarover zijn nog niet alle details bekend. Naar schatting lijdt 5% van de diabetespatiënten aan Type 1 diabetes.

Type 2 diabetes

De meeste mensen met diabetes lijden aan type 2 diabetes. In dit geval wordt insuline nog steeds door het lichaam geproduceerd, echter het lichaamsvet, de lever en spiercellen reageren niet correct op de geproduceerde insuline. Deze toestand wordt insulineresistentie genoemd. Gewoonlijk wordt er te veel insuline geproduceerd door de alvleesklier, maar omdat de cellen van het lichaam insulineresistent zijn, is het bloedsuiker niet in staat om als energie in de cellen opgeslagen te worden.

Omgaan met diabetes

Als je leeft met diabetes, is het je doel om te voorkomen of vermijden dat je bloedsuiker of glucose stijgt en daarbij te vermijden dat deze te laag wordt. Mensen met type 1 diabetes moeten sporten, een speciaal dieet voor diabetici volgen en behandeld worden met insuline. Mensen met type 2 diabetes moeten overtollig gewicht kwijtraken, een dieet voor diabetici volgen en regelmatig sporten. Orale medicatie kan ook worden ingenomen als de voorgenoemde methoden niet in staat zijn de bloedsuikerspiegel onder controle te houden. Insuline wordt beschouwd als de laatste optie voor behandeling.

Arganolie als behandeling?

In Marokko wordt culinaire Arganolie alom gebruikt voor de behandeling van diabetes. Recent onderzoek heeft aangetoond dat Arganolie insulineresistentie kan reduceren Een studie uit 2006 toont aan dat de olie de cellulaire reactie verbeterde op lage doses van insuline en een studie uit 2009 laat zien dat het consumeren van de olie de metabole veranderingen gekoppeld aan een dieet met een hoog suikergehalte ongedaan kan maken, waardoor de ontwikkeling van diabetes wordt voorkomen.

Blijf je vrienden vragen om onze Facebook-pagina leuk te vinden en dan zullen wij doorgaan met het publiceren van gezondheids- en schoonheidstips!