Koken Met Culinaire Arganolie

Gezonde Kooktechnieken: Kook en Word Gezond!

Gezonde Kooktechnieken!
Begin je groenten te stomen!

Wie had ooit gedacht dat de manier waarop je kookt je kan helpen gezond te worden? Welnu, goed nieuws voor iedereen. Er zijn verschillende manieren om je maaltijden klaar te maken die je lichaam fit en sexy maken. Jazeker, behalve WAT je kookt en eet, kan ook HOE je kookt bijdragen aan je gezondheid. Lees dus verder en ontdek verschillende technieken waarmee je al kokend een betere gezondheid kunt krijgen.

Stomen

Stomen is een van de eenvoudigste en gezondste manieren om te koken. Je kunt vis stomen, of groenten, maar ook dimsum en verschillende broodgerechten. Stomen houdt in dat je een pan met gaatjes gebruikt bovenop een kokende vloeistof. Meestal is dit water, maar je kunt allerlei kruiden en smaken aan de vloeistof toevoegen om de smaak van je gerecht te verbeteren.

Klaarmaken in de oven

Bij bakken in de oven denk je al gauw aan brood en gebak. Maar dat hoeft lang niet altijd. Het kan ook met gevogelte, groente, vis of mager vlees. In de oven hoef je geen vet aan je gerecht toe te voegen. Doe het ingrediënt van jouw keuze in een pan of schotel, afgedekt of niet, en zet deze in de oven.

Braden

Ongeveer hetzelfde als bakken in de oven, maar dan op hogere temperatuur. Ook bij braden hoef je geen vet toe te voegen. Gebruik bakpapier of een bakpan voor het braden, of een rek zodat het vet uit het vlees kan afdruipen. Soms moet je af en toe het vlees bedruipen om smaak toe te voegen en te zorgen dat het niet uitdroogt.

Pocheren

Bij deze methode worden de ingrediënten heel langzaam klaargesudderd. Het geheim is de juiste smaak te gebruiken. Je kunt bouillon gebruiken, sap, of zelfs azijn. Vlees, groente, vis en zelfs eieren kunnen goed gepocheerd worden. Gebruik een pan met deksel van het juiste formaat. Dat wil zeggen dat het eten er perfect in moet passen en je ook precies de juiste hoeveelheid vloeistof gebruikt.

Grillen of Barbecuen

Bij deze methode wordt het voedsel direct aan hitte blootgesteld. Buiten barbecuen vereist een gril met houtskool of gas. Als je kleinere ingrediënten zoals groenten of fruit grillt, leg deze dan op zilverpapier voor bescherming. Maak je geen zorgen, je krijgt nog steeds die speciale grillsmaak in je gerechten.

Het gebruik van kruiden en oliën

Als je smakelijker en gezonder wilt eten, zonder vet of zout toegevoegd, gebruik dan kruiden en oliën. Hiermee koken houdt je gezond en zorgt dat je meer van je eten geniet. Als je je afvraagt welke olie je moet gebruiken: er zijn oliën die zowel smakelijk als gezond zijn. Een goed voorbeeld hiervan is Arganolie. Het staat bekend om zijn unieke nootachtige smaak, en is bovendien rijk aan vitamines en mineralen die het lichaam gezond maken.

Een gezond lichaam hebben hoeft nog niet te betekenen dat je smakeloos moet eten. Je kunt van smakelijk en goed gekookt voedsel genieten door een van deze eenvoudige en gezonde kooktechnieken te gebruiken. Je hoeft hiervoor helemaal geen chefkok te zijn. Probeer het meteen!

Schrijf een reactie